Eski Malzemelerden 'Sifir Atik Kütüphanesi' Kurdular

Bilecik’te ‘Sifir Atik’ projesi çerçevesinde kullanilmayan malzemeler degerlendirilerek bazi okullara ‘Sifir Atik Kütüphanesi’ kuruldu.

Eski Malzemelerden 'Sifir Atik Kütüphanesi' Kurdular
Ögrencilere tasarruf ve çevreyi koruma bilinci olusturmak amaciyla baslanan bu proje sayesinde Bilecik ili genelinde 8 adet ‘Sifir Atik Kütüphanesi’ kuruldu. Okullarin yapmis olduklari çalismalar ve kampanyalar ile okul kütüphanelerinde ki kitap sayisi bir yilda 108 bin 600 den 262 bin 754 e çikarilarak okul kütüphaneleri zenginlestirildi.

Bilecik’te 8 adet ’Sifir Atik Kütüphanesi’ yapildi

Kütüphanelerle ilgili çalismalarinin devam edecegini belirten Bilecik Il Milli Egitim Müdürü Mustafa Sami Akyol, “Kütüphanelerdeki muhtesem görüntü ve tasarimlar çocuklarimizi cezbediyor. Israfi önlemek, kaynaklari daha verimli kullanarak atik miktarini azaltmak ve atiklari geri kazanmak, yarinlara daha temiz bir dünya birakmak amaciyla yaptigimiz bu üretimlerle ülkemiz ve ilimiz ekonomisine destek sagliyoruz. Okul ve kurumlarimizda ögretmen ve ögrencilerimiz tarafindan, kullanilmayan siralar, kapilar, motor parçalari, lastikler, bilgisayar kasalari, kablo ve kablo makaralari gibi malzemelerin geri dönüstürülmesi suretiyle ilimiz genelinde 8 adet "Sifir Atik Kütüphanesi" olusturuldu” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA