En Zor Anlarda Binlerce Kisiye 'Hayat' Oldular

Sakarya Büyüksehir Itfaiyesi, 2022 yilinda gerçeklestirdigi 6 bin 237 yangina müdahale ve kurtarma operasyonuyla yüzlerce insanin hayatini kurtarirken, cansiperane çalismalariyla dogada ve yasam alanlarinda yasanabilecek facialarin da önüne geçti.

En Zor Anlarda Binlerce Kisiye 'Hayat' Oldular
Sakarya Büyüksehir Belediyesi Itfaiyesi, 2022 yilinda yasanan tüm olaylarda vatandasin huzuru ve güvenligi için canla basla mücadele etti. Yüzlerce vatandasin alevlerin arasindan kurtaran Büyüksehir’in erleri, kazalarda ve sahil bölgelerinde de takdir gören bir çalisma ortaya koydu. Sifir kayip hedefiyle her ihbara aninda cevap veren, olay yerine dakikalar içinde ulasan ekipler yardim eli bekleyen yüzlerce kisiyi ölümün kiyisindan çekip aldi. Öte yandan denizde, akarsuda ve diger tüm yasam alanlarinda yüzlerce kisi kurtarildi. Ayrica, Büyüksehir Itfaiyesi yaptigi müdahalelerle dogada ve yerlesim bölgelerindeki olusabilecek birçok faciayi da önledi.

Büyüksehir Belediyesi Itfaiyesi, sorumluluk sahasinda son 1 yilda 698 bina, 190 is yeri, 280 araç, 42 ardiye, 44 ahir-samanlik, 66 prefabrik, 81 bahçe, 27 orman, bin aniz ve 754 hurda, trafo, lastik ve diger vakalar olmak üzere toplamda 3 bin 186 yangin olayina müdahale etti. Yangin ihbarlari disinda ise 535 trafik kazasi, 531 insan kurtarma, bin 737 hayvan kurtarma, 90 intihar, 9 su baskini ve 149 farkli olay olmak üzere toplamda 3 bin 51 kurtarma vakasi için operasyon yapildi. Tüm vakalar temel alindiginda ise Büyüksehir’in 1 yilda 6 bin 237 olaya bizzat müdahale ettigi rapor edildi. Ayrica, vakalarin yasandigi olay yerinde yapilan incelemeler neticesinde ortaya çikan tespitlere göre 384 yangina elektrik kisa devresi, 279 yangina baca, 77 yangina soba ile ocak, 27 yangina akaryakit ile LPG, 47 yangina sigara, 23 yangina sabotaj ve 3 yangina ise yildirim düsmesi neden oldu.

Hayatlar kurtardilar

Toplamda bin 125 yangin vakasinda ise vatandaslarin atesi bilinçli sekilde yaktigi belirlendi. Hazirlanan raporda itfaiye ekiplerinin müdahale ettigi trafik kazalarinda toplamda 48 kisi hayatini kaybetti, 733 kisi ise yarali olarak araçlardan çikarildi. Verilere göre, Sakarya’da 1 yilda yasanan yangin vakalarinda toplamda 10 vatandas yanarak hayatini kaybetti, ayni olaylarda ise 58 vatandas yarali olarak kurtarildi.

308 asilsiz ihbar

Büyüksehir Belediyesi tarafindan özel olarak olusturulan Cankurtaran Timi ise Karadeniz sahillerinde sezon boyunca bogulma tehlikesi geçiren 481 kisiye müdahale etti. Ekipler ölümün kiyisindan aldiklari 455 kisiye 112 ile birlikte ayakta tedavi uyguladi. Bu sayi içinden 26 kisi ise ambulansla hastanelere sevk edildi. Öte yandan, Sakarya’da 112 Acil Çagri Merkezi’ni arayan toplamda 308 kisinin asilsiz ihbarda bulunarak devletin birimlerini bos yere harekete geçirdigi belirlendi. Büyüksehir Belediyesi’nden yapilan açiklamada, “Yaptigimiz tüm çalismalarda insan hayati, her zaman birinci önceligimiz oldu. Sakarya’da her biri özel yeteneklere sahip olan erlerimizden olusturuldugumuz teskilatimiz, sorumluluk sahasinda ve Türkiye genelinde çok basarili hizmetler ortaya koydu. Her yanginda, kurtarma konusunda, sahil güvenlik faaliyetinde ve kayip vakalarin bulunmasi noktasinda yapilan çalismada bizleri gururlandiran tüm itfaiye erlerimize tesekkür ediyor, olay yerinde hayatini kaybeden canlarimiza Allah’tan rahmet, yaralilarimiza ise acil sifalar diliyoruz. Büyüksehir Itfaiyesi her an hazir kita sahada” ifadelerine yer verildi.

Kaynak: İHA