Büyüksehir'den Üreticiye 10 Ton Kompost Destegi

Balikesir Büyüksehir Belediyesi, ‘Tarimda lider Sehir Balikesir’ sloganiyla baslattigi Kültür Mantari Yetistiriciligi kursunu basariyla tamamlayan 35 kursiyere 10 ton kompost ve 250 torba üst toprak dagitimi gerçeklestirdi.

Büyüksehir'den Üreticiye 10 Ton Kompost Destegi
Kirsalda üreticilerin üretim ve pazarlama imkanlarina destek olmayi sürdüren Balikesir Büyüksehir Belediyesi, mantar üretimini tesvik etmek için 2021 yilinda Karesi Halk Egitim Merkezi tarafindan açilan Mantar Yetistiriciligi Kursu’nda kursiyerlerin mantarciliga ilk adimi atmasi ve üretimin desteklenmesi amaciyla 2 ton 500 kilogram kompost, 1 ton 170 kilogram üst toprak ve diger ürünlerle beraber toplam 4 ton malzeme destegi yapmisti. Bu yilda Karesi Halk Egitim Merkezi ve Burhaniye Sehit Ilyas Arslan Halk Egitim Merkezi’nde Kültür Mantari Yetistiriciligi kursunu tamamlayan kursiyerlere 10 ton kompost ve 250 torba üst toprak dagitimi daha yapildi. Toplamda 14 ton mantar üreticisine malzeme desteginde bulunan Balikesir Büyüksehir Belediyesi, sehrin üretim altyapisini güçlendiriyor, üreticinin kazanmasi için çabaliyor.

Kompost ve torba üst toprak dagitimi törenlerine; Balikesir Büyüksehir Belediyesi Baskan Vekili Birol Sahin, Balikesir Il Tarim ve Orman Müdürü Erkan Alkan, Balikesir Büyüksehir Belediyesi Kirsal Hizmetler Daire Baskani Serkan Akça, Körfez Koordinatörü Kazim Arslan ve üreticiler katildi.

Kompost nedir?

Mantarin beslenmesi için gerekli olan bu ortam; çesitli organik maddelerin ayristirilmasi ve bazi besin elementleri eklenmesi sonucu elde edilir. Bu özel sekilde hazirlanan ortama mantar yetistiriciliginde "Kompost" denir.
Kaynak: İHA