Basibos Sokak Köpekleri 9 Koyunu Telef Etti

Ankara’da basibos sokak köpekleri otlatilmak için açik alana çikarilan koyunlara saldirdi. Koyunlardan 9’u telef olurken, 3’ü yaralandi. Hayvanlari telef oldugu için magdur oldugunu söyleyen Halil Ibrahim Demir ise yetkililerden yardim istedi.

Basibos Sokak Köpekleri 9 Koyunu Telef Etti
Olay, 30 Aralik günü Gölbasi ilçesi Örençik Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, Hayvancilik isiyle ugrasan Adem Demir ile oglu Halil Ibrahim Demir, koyunlarini otlatmak için açik alana çikardi. Sürüden belli bir mesafe uzaklasan koyunlara çayirlara gidildigi esnada yaklasik 30 basibos köpek saldirdi. Çevredekilerin yardimiyla 2 koyun yarali olarak kurtarilsa da köpeklerin saldirisi sonucu toplam 9 koyun telef oldu. Olayla ilgili konusan Halil Ibrahim Demir ise bu durumun ilk kez basina gelmedigi, konuyla ilgili muhatap bulamadigini ve yetkililerin bir an önce sorunu çözmeleri gerektigini belirtti.

“9 hayvanim öldü, 3 hayvanim yarali”

Saatlerce kaybolan koyunlarini aradiklarini söyleyen Halil Ibrahim Demir, “Babam sürüyü otlatirken, buradaki sokak köpekleri sürünün arkasinda kalan koyunlari kovalamaya basladi.

Oradaki komsular olaya müdahale etmis. Iki tane koyunum yarali olarak kurtarmislar. Birisini de orda öldürüp yemeye baslamislar. Sürüden 12 tane koyun ayrilmis. Her 500 metrede de köpek gruplari oldugu için koyunlar bir gruptan kurtuldugu zaman diger gruplarin saldirisiyla karsilasmislar. Sürüyü komple telef etmisler. Biz gece yarisini kadar sürüyü aradik. 6 hayvan bulduk. 3’ü ölü 3’ü yaraliydi. Eve gidip sürüyü saydigimizda 5 hayvanimizin eksik oldugunu anladik. Sabah tekrar aramaya basladik. Etrafta kalan hayvanlarimin ölülerini buldum. Bazilarin da kalintilarini buldum. 9 hayvanim öldü, 3 hayvanim yarali” dedi.

“Yarali koyunum hiç yemek yiyemiyor”

Durumdan dolayi olumsuz etkilendigini belirten Demir, “Ölen hayvanlarimdan 6 tanesinin kuzusu var. 8 kuzuyu evde biberonla besliyorum. Bir tanesi biberondan süt içmeye aliskin olmadigi için öldü. Digerlerini beslemeye çalisiyorum. Yarali koyunum hiç yemek yiyemiyor. Akiskan mamalarla beslemeye çalisiyorum. Bu olay ilk defa basima gelmedi. Mayis ayinda da sürüyü otlatip eve getirmistim. 2 tane sokak köpegi ahira girip 3 hayvanimi öldürüp, 6 tanesini de yaralamis. Bu sekilde nereye kadar devam edecek. Yetkililer neden bunun önüne geçemiyor. Koyun da, kuzu da canli. Biz bu isten geçimizi sagliyoruz. Bu durumlarin yasanmasi hiç hos degil. Bu hayvanlar saldirgansa, barinaklarda bakilsin. Esim, çocugumu okula götürürken elinde ses çikaran cihazla gidiyor korkudan. Sadece köpek sever olmayalim. Hayvan sever olalim. Hangi hayvan grubuna nasil tedbir aliniyorsa öyle tedbir alinmasi lazim” diye konustu.

Kaynak: İHA