Balikesir'de Yüzme Bilmeyen Kalmayacak

Balikesir’de ‘Yüzme Bilmeyen Kalmasin’ projesi ile verilen egitimler Merkez Karesi ve Altieylül ilçelerinde yogun ilgi ile devam ediyor.

Balikesir'de Yüzme Bilmeyen Kalmayacak
Gençlik ve Spor Bakanligi tarafindan 2018 yilinda hayata geçirilen ‘Yüzme Bilmeyen Kalmasin’ projesi Balikesir Olimpik Kapali Yüzme Havuzu ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk Yasam Kompleksi Yüzme Havuzunda yogun ilgi ile devam ediyor. Bakanligin, Türkiye’nin dört bir yanina insa ettigi portatif, açik ve kapali yüzme havuzlari ile çocuklara ve gençlere yüzme imkâni sunuluyor. Proje dahilinde alaninda uzman antrenörler esliginde çocuklar ve gençler yüzme egitimi aliyor.

GSB Spor Okullari Yüzme Bilmeyen Kalmasin Projesi ile tüm çocuklarin spor tesislerini yakindan görerek sporla tanismalari ve erken yasta spora baslamalari için çalismalar tüm hiziyla devam ediyor. Çocuklarin bagimliliklardan ve hareketsiz yasamdan uzaklasmasi, fiziksel ve mental gelisimlerine katki saglanmasi hedefleniyor. Yüzme Bilmeyen Kalmasin Projesi ile her Çarsamba günü de özel ögrencilere yüzme egitimleri veriliyor. Yüzme Bilmeyen Çocuk Kalmasin sloganiyla proje yil boyunca açik ve kapali havuzlarda devam edecek olup, daha çok çocuga yüzme ögretilmesi amaçlaniyor.

Balikesir Kapali Olimpik Havuzda “Yüzme Bilmeyen Kalmasin Projesi” dahilinde egitim alan çocuklari ziyaret eden Balikesir Gençlik ve Spor Il Müdürü Adem Özalp, “Proje sayesinde yüzme sporuna ilgi daha da artti. Amacimiz yüzme ögrenmek isteyen herkese yüzmeyi ögretmek, gençlerimizi ve çocuklarimizi yarina en güzel sekilde hazirlamak. Biz de Balikesir’de yogun ilgi gören havuzlarimiz için yüzmeye erisimi kolaylastirmak ve yeni sporcularimizin yetismesi için çalismalarimiza devam ediyoruz” dedi.

Kaynak: İHA