Bakan Karaismailoglu Açiklamasi 'Hizli Treni 2024 Bitmeden Bursa'nin Ve Türkiye'nin Hizmetine Sunacagiz'

Ulastirma ve Altyapi Bakani Adil Karaismailoglu, Bursa’da devam eden hizli tren hattini 2024 yili bitmeden tamamlayarak hizmete alacaklarini, Emek-Sehir Hastanesi metro çalismasini da bu yil içinde bitirmek için karar aldiklarini ifade etti.

Bakan Karaismailoglu Açiklamasi 'Hizli Treni 2024 Bitmeden Bursa'nin Ve Türkiye'nin Hizmetine Sunacagiz'
Bir dizi program için Bursa’ya gelen Ulastirma ve Altyapi Bakani Adil Karaismailoglu, Bursa Valiligini ziyaretinde yaptigi açiklamada, “Hizli tren hattimizda olumlu gelismeler var. Biliyorsunuz ihalemizden sonra hiçbir eksigimiz, mazeretimiz kalmadi. Projenin bütün güzergahinda yogun bir çalisma var. 4 bine yakin çalisma arkadasimiz arazide çalisiyor. Orada da amacimiz 2024 yili bitmeden bu projemizi bitirip, Bursa’nin, Türkiye’nin hizmetine sunmak istiyoruz. Hizli tren hatti bittiginde hem Ankara hem de Istanbul’a hizli tren konforunu ulastirmis olacagiz. Bunu da kisa zamanda Türkiye ve Bursa’ya kazandirmanin heyecanini simdiden tasiyoruz” dedi.

Bursa’daki metro çalismasiyla ilgili de önemli görüsmeler yaptiklarini belirten Karaismailoglu, “Emek-Yüksek Hizli Tren hatti baglantisi ve Sehir Hastanesi’ne kadar uzanan hattimizi 2023 yili bitmeden bitirmek için bugün kararlarimizi aldik. Ona göre talimatlarimizi verdik. Bursa’nin sehir içi tasima konusunda kaliteli, güvenli, konforlu hizmetini Bursa’ya kazandirmis olacagiz. Ayrica proje çerçevesinde Görükle bölgesini ekledik. Orada da iki istasyon ve bütün metrolarin onarimlarinin yapilabilecegi bir alani da projemiz çerçevesinde insa edecegiz. Görükle’deki kavsaklari da yeniden dizayn ederek buradaki ulasim ihtiyaçlarina cevap verilmis olacak” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA