740 Kisi Ilk Yardim Ögrenerek, Sertifika Aldi

Kocaeli Büyüksehir Belediyesi, 2022 yilinda 740 kisiye sertifikali temel ilk yardim egitimi, güncelleme ve hayati önem tasiyan otomatik kalp sok cihazi egitimi verdi.

740 Kisi Ilk Yardim Ögrenerek, Sertifika Aldi
Saglik ve Sosyal Hizmetler Dairesi Baskanligi Saglik Isleri Sube Müdürlügü’ne bagli hemsireler tarafindan verilen egitimlerde temel yasam destegi, tam tikanmalarda (solunumum tamamen durmasi-heimlich manevrasi), yaralanmalar, hayvan isirmalari, kirik-çikik-burkulma, sicak çarpmasi, kanamalar, ilk yardim, kalp krizinde ilk yardim, zehirlenmeler ve tasima teknikler gibi konular uygulamali olarak anlatildi. Egitimin sonunda Il Saglik Müdürlügü tarafindan yapilan sinavda basarili olan tüm katilimcilara 3 yil geçerliligi olan sertifika ve kimlik karti verildi.



Sertifikasiz egitim

Kocaeli Büyüksehir Belediyesi, vatandaslara da ilk yardim müdahaleleri için egitim veriyor. Saglik Isleri Sube Müdürlügünce Kocaeli genelinde vatandas ile iç içe çalisan toplu tasima çalisanlari basta olmak üzere, STK’lara, Milli Egitime bagli okullardaki ögrencilere toplamda 4 bin 736 bireye sertifikasiz ilkyardim egitimi verildi.

Egitimler hem teorik hem de uygulamali olarak egitim hemsireleri tarafindan anlatildi.
Kaynak: İHA