Üsküdar'da 'Yeniden Dogus Minyatür Sergisi' Sanatseverlere Kapisini Açti

Üsküdar’da sanatseverler ‘Yeniden Dogus Minyatür Sergisi’nde bulustu. Üsküdar Belediyesi tarafindan düzenlenen serginin açilisi dün aksam gerçeklesti. Nihal Konçu Akhuy’un natüralist ögelerle isledigi eserlerinden olusan ‘Yeniden Dogus Minyatür Sergisi 27 Subat tarihine kadar sanatseverleri agirlayacak.

Üsküdar'da 'Yeniden Dogus Minyatür Sergisi' Sanatseverlere Kapisini Açti


Üsküdar Belediyesi tarafindan Baglarbasi Kongre ve Kültür Merkezi’nde organize edilen ve dün aksam açilisi gerçeklestirilen ‘Yeniden Dogus Minyatür Sergisi’ sanatseverlere kapisini açti. Çok sayida sanatseverin katildigi sergi birbirinden farkli eserleri barindiriyor. Arastirmaci ve Multidisipliner Sanatçi Nihal Konçu Akhuy’un natüralist ögelerle isledigi eserlerinden olusan ‘Yeniden Dogus’ Minyatür Sergisi 27 Subat tarihine kadar sanatseverleri agirlayacak.

“Bu essiz güzelligin içerisinde olup etkilenmemek mümkün degil”

Sergi açilisinda konusan Sanatçi Nihal Konçu Akhuy, “Siirlere, sarkilara ve resimlere konu olan bu essiz güzelligin ve tarihi dokunun içinde olup da etkilenmemek mümkün degil. Yaptigim tüm çalismalar Üsküdar aski ile ruhuma isleyen güzelliklerin disa vurumu oldu. Yeniden dogus isimli sergimde bu askin etkisiyle agirlik olarak geleneksel sanatlarin farkli disiplinlerini kullanarak ortaya koydugum eserleri görmektesiniz” dedi.



“Hayatimizda böyle seylerin, eski degerlerin içimize katilmasi güzel”

Sergiye katilan sanatsever Bilal Anil, “Gayet güzel ve basarili projeler var. Hocamizin eline koluna saglik, belediyemizin böyle etkinlikleri insanlari daha çok bilgilendiriyor. Hayatimizda böyle seylerin, eski degerlerin içimize katilmasi güzel oluyor. Insanlar eskiyi yad ediyor, yad ettikçe de eski zamanlar aklimiza geliyor. Bence basarili bir sergi” seklinde konustu.

Kaynak: İHA