'Teknoloji Ve Inovasyon Bulusmalari' Gaziantep'te Yapildi

‘Teknoloji ve Inovasyon Bulusmalari’nin dördüncüsü Gaziantep’te gerçeklestirildi. Teknoloji üretenleri ve kullananlari bir araya getiren bulusmada, yatirim ve girisim ekosistemi masaya yatirildi.



‘Teknoloji ve Inovasyon Bulusmalari’, Türk Telekom’un destekleriyle Gaziantep’te gerçeklestirildi.

Anadolu’da ‘Dijital Türkiye’ için ekonomik farkindaligin artirilmasinin hedeflendigi bulusma kapsaminda Gaziantep Zeugma Mozaik Müzesi’nde bir araya gelen katilimcilar, yatirim ve girisim ekosistemini masaya yatirdi.

Etkinlikte açilis konusmasi yapan Türk Telekom Stratejik Müsteriler Satis Direktörü Ahmet Çalik, “Türkiye’yi gelecege tasiyacak en önemli adimlarin dijitallesme, teknoloji ve inovasyon oldugunu biliyoruz. Türk Telekom olarak, Isletmelerin inovasyon yeteneklerini artiracak, onlarin dijital dönüsümlerini kolaylastiracak ürün, hizmet ve çözümler sunuyoruz. Uluslararasi ekonomi ve rekabet kosullarinda önceligimiz yerli ve milli teknolojileri hayata geçirerek, devletimizin milli teknoloji hamlesine katki saglamak. Ar-Ge ve inovasyon odakli faaliyetlerimizi sürdürürken, yerel ve global teknoloji oyun kuruculariyla bir araya gelerek dünyaya teknoloji ihraç ediyoruz. Girisim sermayesi sirketimiz TT Ventures ile yerli üretimi canlandirarak, ülke ekonomisine katma deger saglayacak yatirimlarimizi sürdürüyor, dünyaya açilmak isteyen girisimleri destekliyoruz. Bugün Gaziantep’in çok degerli sirketleriyle bir arada olmaktan dolayi mutluyuz” dedi.



Türk Telekom Ürün ve Servis Yönetimi Direktörü Fatih Türkoglu ise etkinligin ilk bölümünde yer alan, “Dijital Dönüsüm Simdi Baslamadi, Yarin Bitmeyecek” baslikli oturumda yaptigi konusmada, “Üretimde, sanayide, perakendecilikte, egitimde, finans sektöründe ve daha birçok endüstride sürdürülebilir büyümenin yolu dijitallesmekten geçiyor. Dijitallesme serüvenini stratejik planlari içinde degerlendirmeye almayan firmalar rekabette büyük kayiplar yasiyorlar. Bulut dönüsümden, siber güvenlige, büyük veri ve yapay zekâ çalismalarindan, teknoloji modernizasyon projelerine ayrilan zamanin ya maliyet tasarrufuna ya da gelir artisina temel olusturacagini görebiliyoruz. Türkiye’nin lider teknoloji saglayicisi olarak, bu alanlarin her birinde uzman kadrolarimiz ve is ortaklarimiz ile gelistirdigimiz ürün ve çözüm portföyümüzle dijital dönüsüm yolculuklarinda tüm müsterilerimizin yaninda yer aliyoruz” ifadelerini kullandi.

Oturumun ardindan moderatörlügünü Türk Telekom Kurumsal Müsteri Çözümleri Satis Direktörü Basri Tatar’in üstlendigi ‘Is Dünyasi Liderlerinden Teknoloji Dönüsüm Deneyimleri’ baslikli bir panel gerçeklestirildi.

Bölge ekonomisinin baslica markalarindan Sanko Holding Bilgi Teknolojileri Koordinatörü -CIO Köksal Küçükada, Kipas Holding CIO’su Fehmi Hüdayioglu ve Gaziantep OSB Bölge Müdürlügü BT Koordinatörü Ömer Faruk Benlier katilimcilarla basari hikayelerini paylasti.

Toplantinin ikinci bölümünde ise ‘Girisim Ekosistemi Görüsmeleri’ basligi altinda ‘Akilli Ulasim ve Üretim’, ‘IoT & Dijital Dönüsüm’, ‘Siber Güvenlik’, ‘Bulut Bilisim ve Dijital Is Uygulamalari’ ile ‘Yapay Zekâ’ basliklarinda 5 ayri oturumda firmalar arasi görüsmeler yapildi.

Yerli, milli, verimli ve sürdürülebilir bir sektör insa etme misyonuyla faaliyetlerini sürdüren ICT Medya Yayin Grubu tarafindan hayata geçirilen ‘Teknoloji ve Inovasyon Bulusmalari’, Türk Telekom’un destekleriyle Çanakkale, Konya ve Samsun’un ardindan simdi de Gaziantep’te gerçeklesti.
Kaynak: İHA