Sehrin Ortasindaki Helikopter Görenleri Sasirtiyor

Rize meydanina kurulan helikopterle birlikte vatandaslar kentte gezmek istedikleri noktalari önceden görerek rotalarini belirleyerek yola çikacak.

Sehrin Ortasindaki Helikopter Görenleri Sasirtiyor
Rize’nin merkezinde bulunan meydan içerisinde Rize Belediyesi tarafindan kurulan kafeyle birlikte vatandaslar çaylarini içtikten sonra Rize’nin turizm noktalarini helikopterde izleyebilecek. Yapilan projeyle birlikte turizm açisindan farkli illerden gelen vatandaslarin ilk önce helikoptere binerek kentte gezmek istedikleri noktalari önceden görerek rotalarini belirleyebilecek. 12 koltuklu helikopterde vatandaslar 7 dakikalik Rize turuna çikacak.

Meydanin içerisinde yer alan kafe ile ilgili açiklamalarda bulunan Rize Belediye Baskani Rahmi Metin, "Yaklasik 2 senedir Rize’miz için, milletimiz için bir kafe alani yapiliyor. Biz çok amaçli bir yer olsun diye ayni zamanda Rize’nin tescilli ürünlerini alt katta ikram ederken üst katta kentimizin turizm alanlarini tanitan 360 Rize tanitimlarini çekmeye basladik. Yaklasik 1 buçuk yildir da çekimler sürüyor. Çekimler dört mevsim Rize konseptinde olacagi için çekimler sürüyordu. Çekimlerimiz tamamlaninca 1 Ocak’ta sunuma verdik. Simdide fiberden yapilmis olan 12 koltuklu helikopterimizde adeta bir cep sinemasi niteliginde olacak. VR gözlükler takilarak, bizim dronelarla çektigimiz görüntüler koltuklarla entegre olarak dronenun yamaçtan asagi inisinde, bütün hareketlerinde yüksek bir adrenalinle beraber vatandaslarimiz Rize’nin bütün cografyasini, tarihini göstererek bütün Rize’yi tanitmis olacagiz" ifadelerini kullandi.

"Meydan Rize turizmi için çok önemli bir nokta"

Yapilan projeyle birlikte turizm kazandirmak açisindan önemli bir yer olacagini belirten Metin, "Vatandaslar meydana gelerek otoparka araçlarini park ettikten sonra buraya gelerek isterlerse çay içebilirler isterlerse de 12D sinemada Rize’yi seyredecekler. Daha sonrada kendi tercihlerine göre o bölgelere gitmis olacak. Meydan Rize turizmi için çok önemli bir nokta. Biz daha ileri zamanda bunu bir kabin içerisinde farkli illerde yapilan Rize günlerine götürüp bütün vatandaslarimiza Rize’yi tanitmis olacagiz. Meydan çevresinde yapacagimiz projelerle beraber Rize meydani bir anlam kazanmis olacak. Suan her sey hazir film entegrasyonu yapiliyor. 1-2 hafta içerisinde de açilisini yapacagiz. Türkiye’ye bir mesaj veriyoruz, çay Rize’de içilir. Burasi 400-500 kisi kapasitesi olan bir yer olacak" seklinde konustu.



"Rize’yi 7 dakikada ilginç entrans bir adrenalinle birlikte izleme firsati bulacagiz"

Helikopter açildiginda ilk izleyenlerden olacagini ifade eden Togay Muradoglu, "Helikopter güzel olmus. Merakle ne olacak diye bekliyorduk. Bildigim kadari ile dünyada sadece 3 noktada bu var. Rize’yi 7 dakikada ilginç entrans bir adrenalinle birlikte izleme firsati bulacagiz. Ilk izleyenlerden birisi olacagim" dedi.

Kaynak: İHA