(Özel) Bacagi Kirilan Koyuna Sanayide Aparat Yaptilar

Bursa’nin Iznik ilçesinde bacagi kirilan koyun veteriner tarafindan sanayide bulunan profilci dükkanina getirildi. Profil ustasi; koyun için özel bir aparat tasarladi. Profil Ustasi Mesut Acar, “Profilciydim, protezci oldum” dedi.

(Özel) Bacagi Kirilan Koyuna Sanayide Aparat Yaptilar
Bursa’nin Iznik ilçesine bagli Bayindir Köyü’nde Erdal Yildiz’a ait bir koyunun bacagi kirildi. Yildiz, durumu üye oldugu Bursa Damizlik Koyun Keçi Yetistiricileri Birligi’ne bildirdi. Bacagi kirilan koyun Birlik Baskani Veteriner Hekim Yildirim Oran ve ekibi tarafindan Iznik Koyutürk Sanayi Sitesinde profil ustasi Mesut Acar’in dükkanina getirildi.

Burada Mesut Acar koyuna özel aparat yapti. Sanayi önünde bulunan koyuna hemen aparat takildi ve koyun yürümeye basladi.

Konuyla ilgili açiklamada bulunan Bursa Ili Damizlik Koyun Keçi Yetistiricileri Birligi Baskani Veteriner Hekim Yildirim Oran, “Koyun sahibi bizim üyemiz. Bu is için bir aparat yapilmasi lazimdi. Bunun da yapilacagi yer burasiydi. Onun için buraya getirdik. Biz bunu 1980 yilindan beri bu sekilde yapiyoruz” dedi.

Profil ustasi Mesut Acar ise, “Profilciydim protezci oldum. Benden bu aparati yapmami istediler bende yapmaya çalistim. Insallah sonuca ulasiriz da faydali olur” diye konustu.

Kaynak: İHA