Montaj Personelinin Yurtdisi Hayali Ihracat Sayesinde Gerçek Oldu

Eskisehir’de çalistiklari cam ve alüminyum fabrikasinin yaptigi ihracat sayesinde hayatlarinda ilk kez yurtdisina çikma firsati bulan montaj personeli, yasadiklari memnuniyeti dile getirdi.

Montaj Personelinin Yurtdisi Hayali Ihracat Sayesinde Gerçek Oldu
2017 yilindan bu yana hizmet veren Esvera Cam ve Alüminyum firmasi, her geçen gün büyüyen is alanlari ile geçtigimiz yil 6 farkli ülkeye ihracat yapti. Ihracat ile yapilan satislarda da montaj için kendi personelini gönderen Esvera Cam ve Alüminyum, bu sekilde çalisanlarinin hayallerini de gerçeklestirmis oluyor. Firmanin montaj kisminda çalisan ve daha önce yurtdisina çikma firsati bulamayan personel, bagli olduklari sirketin sagladigi imkânlarla ilk yurtdisi deneyimini yasamis oluyor.

“2 kez yurt disinda çalismak benim için çok büyük bir gururdu”

Yaklasik 5 yildir çalistigi Esvera Cam ve Alüminyum firmasinin yaptigi ihracatla birlikte montaj yapmak için 2 kez Dubai’ye giden Mustafa Kaçmazhan, ilk yurtdisi deneyiminin isi sayesinde oldugunu belirterek, “Ben 2 kez Dubai’ye gittim. Çok büyük bir sehirdi. 2 kez yurt disinda çalismak benim için çok büyük bir gururdu. Bu is sayesinde ben gittim. Isimizi de en saglikli sekilde yapmaya çalistik. Yurt disina çikma hayalim zaten vardi. Farkli ülkeleri gezmek isterdim ama nasipte isle gitmek varmis. Orada gezmeye de firsat buldum” dedi.



“Fransa bizim için ulasilmazdi, ulastik”

Çalistigi montaj birimi sayesinde ilk kez yurtdisina çikma firsati buldugunu belirten Esref Biçer, “Ilk yurt disina çikisimiz burada basladi.

Daha önce gidip görme, gezme firsatimiz olmadi. Ilk defa isim sayesinde yurt disina çiktik. Fransa bizim için ulasilmazdi, ulastik” diye konustu.



“2023 sonuna kadar olan hedefimiz ise yaklasik 50 ülke ile çalismak”

Esvera Cam ve Alüminyum firmasinin ihracat departmaninda çalisan Fatma Yurtseven, 2023 yili sonuna kadar 50 ülke ile çalismayi hedeflediklerini belirterek, “2021’den beri yaklasik 10 ülkeye ihracatimiz var. Bunlar Avrupa’da; Avusturya, Belçika, Hollanda, Almanya, Fransa, Karadag, Romanya Macaristan. Onun disinda su anda Güney Afrika’da Gana ile çalisiyoruz. Belirli projelerimiz var. 2023 sonuna kadar olan hedefimiz ise yaklasik 50 ülke ile çalismak” dedi.



“Montaj ekibimiz yurtdisinda da hizmet veriyor”

Yaptiklari ihracatta nakliye, montaj ve satis sonrasi destek hizmetlerinin verildigini ve bundan dolayi personelin pasaportlarinin bulundugunu belirten Esvera Cam ve Alüminyum firmasinin dis ticaret uzmani Atilla Ertural, su ifadeleri kullandi:

“Sadece ürettigimiz ürünlerin gönderimi degil ayrica nakliyesi, montaji ve satis sonrasi birçok farkli destegi vermekteyiz. Montaj ekibimiz yurt disi hizmet de vermekte. Ekipte neredeyse çalisan bütün arkadaslarimiz pasaportuna ve gidecegi ülkeye göre vizesine sahip.”
Kaynak: İHA