Kileci Ingiltere, Almanya Ve Italya'da Fuarlari Ziyaret Etti

Tekstil ve Hammaddeleri Sektör Kurulu Baskani ve GAIB Koordinatör Baskani Ahmet Fikret Kileci yeni yilin ilk günlerinde yurt disindaki fuarlarini ziyaret etti. Türk tekstilinin temsil edildigi The London Textile ve Heimtextile fuarlarini ziyaret eden Kileci’nin son duragi ise ayakkabicilik sektöründe Türkiye’yi temsil eden firmalarin bulundugu Expo Riva Schuh Fuari oldu.

Kileci Ingiltere, Almanya Ve Italya'da Fuarlari Ziyaret Etti
Tekstil ve Hammaddeleri Sektör Kurulu Baskani ve GAIB Koordinatör Baskani Ahmet Fikret Kileci dünyanin en prestijli tekstil fuarlarini ziyaret etti. Geçtigimiz aylarda düzenlenen Doku Kumas Tasarim Yarismasi’nin finalistleri de elde etmis olduklari ödül çerçevesinde yurt disi fuar gezisine katildilar. Finalistler bu sayede sektörün küresel organizasyonlarina taniklik etme imkâni sagladilar. Ahmet Fikret Kileci’nin ve finalistlerin ilk duragi The London Textile fuari oldu. Ikinci olarak ise Frankfurt’ta (10-13 Ocak 2022) gerçeklesen dünyanin en büyük ev tekstili fuari Heimtextile ziyaret edildi. Daha sonrasinda birçok Türk markasinin katildigi Expo Riva Schuh Fuari’ni da ziyaret eden Ahmet Fikret Kileci, ihracatçilarimizin uluslararasi fuarlardaki basarilarina ve ilerleyen dönemlerde yapilmasi gerekenlere dikkat çekti.

"Tekstil sektöründeki ihracatimizin bu yil aratacagina inaniyorum"

Dünyanin seçkin ev tekstil firmalarinin bir araya geldigi The London Textile Fuari (10-11 Ocak 2022) ile ilgili izlenimlerini aktaran Kileci “Londra’da stantlari ziyaret ederken tekstil sektörünün çagimiza ayak uydurmasina ve genis yelpazeli ürünlerle karsimiza çikmasindan dolayi son derece memnun oldum. Düzenlenen fuarla tekstil sektöründeki ihracatimizin bu yil artacagina inaniyorum. Fuarda; pamuk, gömleklik, jarse, ipek, dis giyim, yagmurluk, çevre dostu, kaplamali kumas, baskili kumaslar, yün, kamgarn, keten, tüvit, flanel, sentetik ve teknik kumas; aksesuar ve süsler, astarlar, deri etiketler, dokuma etiketler ve birçok ürünle karsilastik. Özellikle yeni çaga uyum saglayan teknolojilerle üretilen vintage giysiler, lüks erkek giyim, çagdas terzilik ve yüksek kaliteli gömleklik, Avrupa erkek ve kadin giyim koleksiyonlari çok begenildi. Türk tekstilimizi temsil eden firmalarimizin böylesine önemli bir fuarda yerlerini almis olmalari küresel anlamdaki basarilarimiza bir yenisini daha ekledi. Ayrica DOKU Kumas Tasarim Yarismasi’nin finalistlerine söz verdigimiz üzere onlarla dünyanin en prestijli fuarlarini ziyaret etme sansi bulduk. Gelecegin tasarimcilarina sektördeki küresel yenilikleri ve Türk tekstil sektörünün basarilarini göstermek en büyük gayemiz. 2022 yilinin finalistleriyle katilmis oldugumuz fuarlarda, finalistlerimizin çok iyi izlenimler edindiklerine ve bu deneyimin kariyerlerine isik tutacagina inaniyorum. Ayrica 2022’de zorlu kosullarla karsilasan Türk tekstilinin bu fuarla beraber pazar imkanlarinin arttirmasini ve zor günleri geride birakmasini temenni ediyorum.” seklinde konustu.

Baskan Kileci’den Heimtextile fuarina tam puan

Tekstil ve Hammaddeleri Sektör Kurulu Baskani Ahmet Fikret Kileci, Güneydogu Anadolu Tekstil ve Hammaddeleri Ihracatçilari Birligi Yönetim Kurulu üyeleri ve Doku Kumas Tasarim Yarismasi finalistleri Heimtextile fuarina katilan Türk firmalarin stantlarini tek tek ziyaret etti. Firma yetkililerin fuara iliskin görüslerini alan Kileci sektörü daha ileriye tasimak için gerekli çalismalarin yapilacagini belirtti.

Firmalara basarili bir fuar deneyimi olmasi temennilerinde bulunan Kileci, “Sürdürülebilirlik konusunu hem üretici hem de tüketici olarak hayatimizin merkezine yerlestirmemiz gerektigini Heimtextile ziyaretimizde iyice pekistirdik. Kaynaklarin azaldigi ve akillica kullanilmasi gerektigini vurguladigimiz son yillarda sürdürülebilirlik temasina dikkat çekildi. Bu temanin artik tüm fuarlarda islenmesi gerektigini düsünüyorum. Ayrica sevinerek söylüyorum ki ülkemizin birçok sehrinden fuara katilan ihracatçilarimizin ürünleri bu fuarda büyük ilgi gördü. Diger hollere kiyasla Türk tekstilinin gördügü ilgi 2023 yili için sanayicimize umut asiladi.

Son durak Expo Riva Schuh fuari oldu

Ayakkabicilik sektöründe ihracat yapan önemli Türk firmalarinin bulundugu Expo Riva Schuh Fuari’ni da ziyaret eden ve firmalara desteklerini sunan Kileci “Gaziantep’in ayakkabicilik sektörüne sundugu önemli katkilari takip ve takdir ediyoruz. Birçok önemli markaya ev sahipligi yapan Gaziantep’in bu tip fuarlara katilmasindan dolayi gurur duyuyorum. Ayakkabicilik sektörünün de yeni yil ile beraber yepyeni ve güzel bir döneme baslamasini temenni ediyorum.” seklinde konustu.

Doku finalistlerinin fuar izlenimleri

The London Textile fuari ve Heimtextile fuarina katilan Doku Kumas Tasarim Yarismasi’nin basarili finalistleri fuar gezileri hakkinda izlenimlerini paylasti. Verimli bir fuar deneyimi yasadigini vurgulayan Esra Eren “Kariyer yolculugum için bu fuar benim adima çok faydali geçti. Çok güzel kumas desen örnekleri gördük. Genel olarak sistemi görmüs, pazari ve firmalari tanimis olduk ve önemli networkler kazanmis oldum" dedi.

Frankfurt’ta düzenlenen Heimtextile fuarina katilan Elif Demirbilek ise "Tekstil alaninda yeni fikirlerin ve çalismalarin oldugu bu fuarda birçok materyali yakindan inceleme firsati buldum. Panellerle desteklenerek, tasarimdan ürüne degil de malzemeden tasarima gidilen yolu fiziken görmüs olmak faydali oldu. Bu sayede ileriye dönük çalismalarimda kaynaklik edecek ipuçlari edinmemi sagladi" diye konustu.

Kaynak: İHA