Filipinler'deki Sel Ve Toprak Kaymasinda Can Kaybi 33' Yükseldi

Filipinler’de 2 Ocak’tan bu yana etkili olan siddetli yagislarin yol açtigi sel ve toprak kaymalarinda hayatini kaybedenlerin sayisi 33’e yükselirken, 12 kisinin yaralandigi açiklandi. Ayrica 7 kisinin kayip durumda oldugu belirtildi.

Filipinler’de Bicol, Visayas ve Mindanao bölgeleri basta olmak üzere ülkenin farkli kesimlerinde 2 Ocak itibariyle etkisini gösteren siddetli yagislarin neden oldugu sel ve toprak kaymalarinda bilanço agirlasiyor. Filipinler Sivil Savunma Dairesi’nden (OCD) yapilan açiklamada, sel ve toprak kaymasi nedeniyle hayatini kaybedenlerin sayisinin 33’e yükseldigi bildirildi.

Ayrica 12 kisinin yaralandigi ifade edilirken, 7 kisinin ise kayip olarak kayitlara geçtigi aktarildi. Toplam 1.6 milyon kisiyi etkileyen siddetli yagislar nedeniyle 266 binden fazla kisinin evlerini terk etmek zorunda kaldigi belirtildi. Felakette olusan altyapi zararinin 3.6 milyon dolara, tarimda meydana gelen zararin ise 7.5 milyon dolara ulastigi ifade edildi. Selden etkilenenlere 1.5 milyon dolar tutarinda afet yardimi saglandigi açiklandi.

Aralik ayinda da 52 kisi hayatini kaybetmisti

Filipinler’in Misayas ve Mindanao bölgeleri basta olmak üzere ülkenin genis kesiminde geçtigimiz ay da siddetli yagislar meydana gelmis, sel ve toprak kaymalarinda 52 kisi hayatini kaybederken, 16 kisi yaralanmisti.
Kaynak: İHA