Eskisehirli Kadin Girisimciler Kentin Tanitiminda Önemli Rol Oynuyor

Eskisehirli Kadin girisimciler, lüle tasindan ürettikleri ve satisini yaptiklari hediyelik esyalariyla kentin tanitiminda önemli rol oynuyorlar.

Eskisehirli Kadin Girisimciler Kentin Tanitiminda Önemli Rol Oynuyor
Eskisehir’de Kursunlu Külliyesi içerisinde bulunan Lüle Tasi Müzesi’ndeki hediyelik esya dükkanlari, yurt içi ve yurtdisindan gelen turistler tarafindan yogun ilgi görüyor. Çogunlukla lüle tasindan imal edilen ürünlerin sergilendigi dükkanlarin çogu kadin girisimciler tarafindan isletiliyor. Kentteki turist yogunlugundan memnun olan isletme sahipleri, kadinlarin sektörde bulunmasinin onlari daha özgüvenli hale getirdiginden bahsetti. Lüle Tasi Müzesi içerisinde hediyelik esya dükkaninda çalisan kadin girisimci sertifikali Sibel Soyat, “Kadinlarimiz evde oturmak yerine burada çalisarak kendi ekonomik özgürlüklerini kazaniyorlar. Birçok yerde turistlerle iç içe olan kadin çalisanlar Eskisehir’in tanitiminda önemli bir pay sahibi. Kadin eli degen her sey güzellesir” dedi.

“Kendi ayaklari üzerinde durabilecekler ve daha özgüvenli olacaklar”

Yaptigi taki ve dekoratif ürünlerle geçimini saglayan Döndü Erdogan, “Bu ise ilk olarak esime yardim ederek basladim ardindan burayi çok sevince kendim devam ettirme karari aldim. Su anda iyi ki böyle bir karar almisim diyorum. Burada arkadaslarimizla beraber turistlere hem ürünlerimizi gösteriyoruz hem de onlara kentimizi tanitiyoruz. Kadinlarimizin evde durmalari yerine daha üretken olmalarini tavsiye ediyorum. Bu sayede kendi ayaklari üzerinde durabilecekler ve daha özgüvenli olacaklar” diye konustu.

“Bagisikligi sistemini güçlendirir, agir ve zararli metallerden vücudumuzu korur, cildi güzellestirir”

Dünya’daki lüle tasi rezervinin yüzde 70’inin Eskisehir tarafindan karsilandigini belirten isletmeci Sevda Erdogan, “Bagisikligi sistemini güçlendirir, agir ve zararli metallerden vücudumuzu korur, cildi güzellestirir. Vücuda yararlarinin yani sira ortamdaki rutubeti ve kötü havayi filtrelemesi sonucu ayri bir dekorasyon ürünü olarak da tercih ediliyor. Bunlarin disinda da baska birçok faydasi ve sifasi bulunmakta. Eskisehir’de 5-6 köyde bulunan lüle tasimiz uzun zamandir çikartilmasi sonucu rezervlerimiz azalmis durumda” diyerek lüle tasini ve özelliklerini anlatti.
Kaynak: İHA