ESHOT'un Mazot Tankerleri Yangin Söndürmede Kullanilacak

Izmir Büyüksehir Belediyesi sürdürülebilirlik ilkesi dogrultusunda farkli islevler yükleyerek araçlarinin kullanim ömrünü uzatiyor. ESHOT Genel Müdürlügünün bir süredir atil durumdaki iki mazot tankeri, yangin söndürme aracina dönüstürülerek Itfaiye Dairesi Baskanligina devredildi. Biri 26 digeri ise 35 tonluk iki araç sayesinde ekipler yanginlara daha etkin müdahale ediyor.

ESHOT'un Mazot Tankerleri Yangin Söndürmede Kullanilacak
Izmir Büyüksehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlügü, bir süredir atil durumdaki iki mazot tankerini Itfaiye Dairesi Baskanligina devretti. Izmir Büyüksehir Belediyesinin kendi imkanlariyla yangin söndürme tankerine dönüstürülerek Izmir Itfaiyesi tarafindan kullanilmaya baslanan biri 26 digeri ise 35 tonluk iki araç sayesinde yanginlarla mücadelede itfaiyenin eli para harcamadan güçlenmis oldu. 35 tonluk araç petrokimya tesislerinin yogun oldugu Aliaga’da, 26 tonluk tanker de Torbali’da kullaniliyor.

"Bu araçlari havuz gibi kullaniyoruz"

Izmir Büyüksehir Belediyesi Itfaiye Dairesi Baskani Ismail Derse, küresel iklim krizi ile birlikte yanginlarin artik daha büyük ve tehlikeli boyutlara ulastigini belirterek “Özellikle büyük sanayi ve is yeri yanginlarinda suyun tasinarak kullanilmasi konusunda sorunlar yasanabiliyordu. Yanginlara 2 buçuk, 5, 15 ve 18 tonluk su tankerleri ile müdahale ediliyor ama Izmir’de çok sayida sanayi bölgesi var. Bu nedenle riskli. Büyük yanginlara müdahalede su çok çabuk bitiyor. Türkiye’de 35 tonluk su tankeri ilk kez bizim itfaiyemizde hizmet vermeye basladi.

Bu araçlari havuz gibi kullaniyoruz. Suyu merkezde tutarak tüm yanginin kontrolünü sagliyoruz. Zamanla yarisiyoruz ve bu durumda suyun dogru kullanilmasi bize büyük arti sagliyor” diye konustu.

Izmir Büyüksehir Belediyesi Itfaiye Dairesi Baskanligi Yangin ve Acil Müdahale Müdürü Aydin Mutlu da her iki tankerin yanginlara müdahalede ciddi faydasinin oldugunu belirtti.

Mutlu, sunlari söyledi: “Bu iki tankeri, büyük orman yanginlarinda, fabrika yanginlarinda su ihtiyacimizi karsilamasi için revize ettik. Tankerlerden birini Torbali’da bir fabrika yangininda kullandik ve çok faydasini gördük.”
Kaynak: İHA