Çocuklar Eglenerek Ögreniyor Açiklamasi 10 Bin Ögrenciye Trafik Egitimi

İçel Erdemli’de sifir rakimindan Toroslar’in zirvesine 10 bin ögrenci, "Çocuklar Trafikte, Gelecek Güvende" projesi çerçevesinde hem egitim aliyor hem egleniyor. Minik araçlara binen ögrencilerin mutlulugu ise gözlerinden okundu.

Çocuklar Eglenerek Ögreniyor Açiklamasi 10 Bin Ögrenciye Trafik Egitimi
Erdemli Belediyesi, çocuklarin trafikte daha bilinçli yetismesi için kurdugu Çocuk Trafik Egitim Parkuru’nda, "Çocuklar Trafikte, Gelecek Güvende" projesini baslatti. Ilçe Milli Egitim Müdürlügü ile yürütülen proje çerçevesinde 10 bin ögrenci, sifir rakimindan Toroslar’in zirvesine kadar trafik egitimi almaya basladi.

Proje çerçevesinde kirsal mahallelerde bulunan ögrenciler okullarindan alinarak neseli bir yolculugun ardindan Erdemli Belediyesi Çocuk Trafik Egitim Parkuru’na getiriliyor. Alaninda uzman egitmenler ögrencilere önce teorik, sonra ise uygulamali egitim veriyor. Ögrenciler, yayalarin uymasi gereken kurallardan trafik isaretlerine varincaya kadar temel trafik bilgisini egitimlerde kazaniyor.

"10 bin ögrencimize kurs veriyoruz"

Proje çerçevesinde 10 bin ögrencinin egitim alacagina dikkat çeken Erdemli Belediye Baskani Mükerrem Tollu, "Su anda Erdemli Belediyemizin trafik egitim pistindeyiz. 10 bin ögrencimize kurs veriyoruz, gençlerimize trafik egitimi veriyoruz. Çocuk Trafik Egitim Parkuru’nun kurulus amaci gençlerimizin, çocuklarimizin trafik bilinciyle yetismesi ve ülkemizde trafik kazalarini minimize etmek" dedi.

Ögrencilere verilen egitimlerin gelecekte çok fayda saglayacagini aktaran Erdemli Kaymakami Aydin Tetikoglu ise, "Bu egitim programlariyla da çocuklarimiz bilinçli bir birey ve yaya olarak ve ilerde uygulamali olarak araçlarla da bunu eglenceli bir sekilde trafik kurallarini ögreniyor, emegi geçen herkese tesekkür ediyorum" diye konustu.



Çocuklar için eglenceli egitim

Trafik egitimi aldigi için çok mutlu oldugunu belirten ögrencilerden Alp Tekin, "Trafik egitimi veriliyor, minik küçük arabalarla, gayet eglenceli bir egitim oluyor" seklinde konustu.

Trafikle ilgili önemli bilgiler ögrendigini ifade eden ögrencilerden Berra Gülce, "Yaya geçidinden dogru geçmeyi, yavas saga solumuza bakarak geçmeyi ögrendik; trafigimizi ögrendik" ifadelerini kullandi.

Trafik kurallarini daha iyi ögrendigini belirten Fatma Ela Geçit de, "Trafik kurallarini ögrendim, yesil isikta, kirmizi isikta ne yapilacagini ögrendim. Sonra levhalarin ne anlama geldigini ögrendim. Çok güzel geçti, çok mutlu oldum" diyerek duygularini anlatti.

Eglenceli bir egitim aldigi için çok mutlu oldugunu dile getiren Metehan Özyörük, "Çok güzeldi, geldigim için çok mutluyum. Bize böyle bir trafik parkuru hazirladigi için Belediye Baskanimiza tesekkür ederim. Her gün burada böyle sürüp egitim almak istiyorum, çok güzel" ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA