Bursa Il Milli Egitim Müdürlügü'ne Araç Sarj Ünitesi Kuruldu

Bursa Il Milli Egitim Müdürlügü imzaladigi protokolle, Bursa’daki 74 okulda yaklasik 150 adet araç sarj istasyonu kurulacak.

Bursa Il Milli Egitim Müdürlügü'ne Araç Sarj Ünitesi Kuruldu
Sürdürülebilir bir dünya için Millî Egitim Bakanligi önderliginde okullarda doga dostu temiz enerji kaynaklarinin kullanilmasini tesvik eden ’Çevre Dostu Okul’ projesi uygulamaya konuldu. Proje çerçevesinde okul çatisina kurulumu yapilan 25 kilovat gücünde Günes Enerjisi Santrali (GES) ile bir yandan okulun elektrik ihtiyacini karsilamak, diger yandan da ihtiyaç fazlasi üretilen elektrikle de okul-aile birligine gelir elde edilmesi hedefleniyor. Farkli alanlarda sürdürülebilirlige katki saglamak adina, Bursa Il Millî Egitim Müdürlügünün çatisina kurulan GES yenilenebilir enerji sisteminden üretilen enerji ile beslenecek elektrikli araç sarj istasyonu kurulumu da proje çerçevesine alindi.

GES yenilenebilir enerji sisteminden üretilen elektrik enerjisi ile beslenecek iki adet araç sarj ünitesi kurulumu için Bursa Il Milli Egitim Müdürlügü ile Zorlu Enerji Grubu arasinda isbirligi saglandi. Bu isbirligi çerçevesinde Bursa’da 74 konumda yaklasik 150 adet istasyon kurulacak. Ilk etapta 2 istasyonun kurulumu Bursa Il Millî Egitim Müdürlügü otoparkinda yapildi. Bu çerçevede hazirlanan protokol Bursa Il Millî Egitim Müdürü Serkan Gür ile ZES Genel Müdür Yardimcisi Cüneyt Öner Tinaz tarafindan imzalandi.
Kaynak: İHA