Aydemir Açiklamasi 'Bizi Tarif Eden Eser Siyasetidir'

AK Parti Milletvekili Aydemir, TBMM’de gerçeklestirdigi basin toplantisinda, ‘Bizi tarif eden eser siyasetidir, hizmet siyasetidir. Bizim üslubumuz milletle kolkola giren anlayistir. Milletle ayni ufka yönelmektir. Halka hizmeti hakka hizmet bilmektir. ‘ dedi.

Aydemir Açiklamasi 'Bizi Tarif Eden Eser Siyasetidir'
‘Bizim dünya lideri bir önderimiz var’

Küresel krize ragmen Türkiye’de yatirimlarin hiz kesmeden devam ettigi, halkin beklenti ve taleplerine cevap verildigi, ülkenin bu konum ve durumuyla Dünyada gipta ile izlendigine isaret eden Milletvekili Aydemir, ‘Bizim dünya lideri bir önderimiz var. Halkimizla gönül gönüle olan bir liderimiz var. ‘ degerlendirmesini yapti.

‘Hayirli olsun’

AK Parti Grup toplantisinda Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in verdigi mesajlar ve müjdelere dikkat çeken Milletvekili Aydemir, ‘Cumhurbaskanimizin çok özel ifadeleri vardi, müjdeleri vardi, tespitleri vardi, teshisleri vardi. Bunlar yine ve her zaman oldugu gibi milletimizin yüregini ferahlatan kivamdaydi. Sayin Cumhurbaskanimizin seçime dönük de bir kaydi vardi. Çok aleni bir biçimde ifade etmese de Mayis ayi içerisinde seçimlerinin yapilacaginin altini çizerek kayda geçti. Cenabi hak hayirli ugurlu etsin insallah, ne zaman yapilacaksa o zaman ülkemize, milletimize, vatanimiza hayir ugur getirsin diyoruz ‘ dedi.

Tarif edilebilir olmak’

Siyasette tarif edilebilir olmanin hayati önem tasidigina vurgu yapan Milletvekili Aydemir, ‘Ve bir seyi söylüyoruz, öteden beri söylüyoruz, diyoruz ki; ‘Tarif edilebilir olun.’ Yani siyasette konuslandiginiz yerde birisi size baktigi zaman ‘sudur diye tarif edebilirsin sizi’. Böyle renksiz olmak kadar kötü bir hal yoktur. Hele siyasette renginizin olmasi lazim. Bakin altili masaya rengi yok. Ne oldugu belli degil. Karman çorman bir hal, biz tarif yapiyoruz, gördügümüz bize gösterdikleri resme göre görüntüye göre bir tarif yapiyoruz elbette. Yani onlarin millet nezdinde de kayda geçmis bir hali var. Ama bunlar öyle bir hale geldiler ki kendilerini siyaset kurumu olarak anlatamiyorlar, karman çorban haldeler. ‘ dedi

‘Aksener kurguluyor’

AK Parti Erzurum Milletvekili Ibrahim Aydemir, eski siyasetçilerin Istanbul Büyüksehir Belediye (IBB) Baskani Ekrem Imamoglu’nu ziyaretini, "Bu fotograftakileri Meral Aksener kurguluyor. ’Hukuk nezdinde arkasindayiz’ söylemi aslinda paravan, arkadaki kavga Kiliçdaroglu’nu ekarte edip Imamoglu’nu aday yapabilmekte." sözleriyle elestirdi.

‘Altili masada kavga yasaniyor’

Milletvekili Aydemir, Meclis’te düzenledigi basin toplantisinda, eski Mardin Büyüksehir Belediye Baskani Ahmet Türk’ün, DEVA Partisi Genel Baskani Ali Babacan’in Kürt sorununa iliskin sözlerinin altili masa tarafindan manifestoya çevrilmesi yönünde talepte bulundugunu hatirlatarak altili masada ise büyük bir kavga yasandigini söyledi.



‘Hepsi danisikli dövüs’

Eski meclis baskanlari, siyasi parti genel baskanlari, bakanlar, belediye baskanlari ve milletvekillerinin Ekrem Imamoglu’nu ziyareti sirasinda çekilen fotografi basin mensuplarina gösteren Milletvekili Aydemir, "Burada bulunan isimler vesayet rejiminin zirve yaptigi zamana ait isimler. 28 Subat gelir akliniza, darbeler, dayatmalar gelir. Buradakilerin tamamina yakini o kavramlari çagristirir. Imamoglu’na destek için Istanbul’da bir araya gelmisler. Hepsi danisikli dövüs. Bu fotograftakileri Meral Aksener kurguluyor. ’Hukuk nezdinde arkasindayiz’ söylemi aslinda paravan, arkadaki kavga Kiliçdaroglu’nu ekarte edip Imamoglu’nu aday yapabilmekte. Hepsi ince ince hesaplar yapiyorlar ama ucuz hesaplar bunlar." sözlerini sarf etti.

‘Asil tepki kürt vatansever insanlarimizdan geliyor’

Milletvekili Aydemir, Ali Babacan’in, BAYKAR’a yönelik sözlerine gelen tepkiler üzerine açiklama yaptigini ifade ederek, "Asil tepki Kürt vatansever insanlarimizdan geliyor. O zilgiti gördügü için nedamet getiriyor." diye konustu.

Basörtüsü

IYI Parti Genel Baskani Meral Aksener’in, basörtüsüne yönelik anayasa degisikligi teklifi hakkindaki sözlerini hatirlatan Milletvekili Aydemir, "Kiliçdaroglu, ’Basörtüsü konusunda kanuni düzenleme yapalim.’ dediginde niye bunlari söylemediniz? Istismarci sizsiniz. Basörtüsünün Anayasa’ya dercedilmesi hanimefendiyi rahatsiz etti." ifadesini kullandi.

Milletvekili Aydemir, Demokrat Parti Genel Baskani Gültekin Uysal’in, sosyal medya hesabindan yaptigi paylasimda yer verdigi "milli sef" ifadesiyle aslinda CHP’ye göndermede bulundugunu da söyledi.

Kaynak: İHA