1 Milyon Kitap Projesi Için Dayanisma Gecesi

Prof. Dr. Selçuk Sirin tarafindan hayata geçirilen “1 Milyon Kitap” projesinin ilk kurumsal destekçisi Izmir Büyüksehir Belediye Baskani Tunç Soyer, projenin Istanbul’daki dayanisma gecesine katildi. Baskan Tunç Soyer’e tesekkür plaketini veren Prof. Dr. Sirin, en umutsuz aninda kendisine “Yaninizdayiz” diyerek destek olan Baskan Tunç Soyer’e tesekkür etti. Baskan Soyer ise projenin tüm destekçilerine tesekkür ederek, “Iyiligin ne kadar bulasici oldugunu gördük” dedi.

1 Milyon Kitap Projesi Için Dayanisma Gecesi
“1 Milyon Kitap” projesinin ilk kurumsal destekçisi olan Izmir Büyüksehir Belediye Baskani Tunç Soyer, projenin dayanisma gecesinde tesekkür plaketi aldi. Istanbul Zorlu Performans Sanatlari Merkezinde düzenlenen geceye Baskan Tunç Soyer’in yani sira Istanbul Büyüksehir Belediye Baskani Ekrem Imamoglu, İçel Büyüksehir Belediye Baskani Vahap Seçer, CHP Istanbul Il Baskani Canan Kaftancioglu, CHP Istanbul Milletvekili Gürsel Tekin, siyaset dünyasinin temsilcileri, sanatçilar ve çok sayida destekçi katildi.

Gecede “1 Milyon Kitap Projesi”nin destekçilerine plaketleri verildi.

Plaketini Prof. Dr. Selçuk Sirin’den alan Baskan Tunç Soyer, “Insanlarin vicdaninin derinligi akillarinin derinligi kadardir. Ben burada vicdan ve akil sahibi herkese tesekkür ediyorum. Çok güzel bir iyilik hareketi ve üstelik bulasici. Birbirimizden haberdar olmadigimiz birçok insan ayni harekete destek vermisiz. Bugün onun farkina vardik. Iyiligin ne kadar bulasici oldugunu gördük. Kahramanimiz Selçuk Hoca’ya tesekkür ediyorum” diye konustu.



“Cumhuriyet bize esitlik ilkesini tanimis bir rejim”

Istanbul Büyüksehir Belediye Baskani Ekrem Imamoglu ise “Biz gerçekten ülkemizin birçok gelismis ülkeyle olan yarisinda maça geriden basliyoruz. Açigi kapatmak içinde bir mücadele içine giriyoruz. Halbuki genetiginde yetenegi bol bir millet oldugumuzu hepimiz biliyoruz. Cumhuriyet bize esitlik ilkesini tanimis bir rejim. Aslinda bütün zorluklara ragmen esitlik çitasini yukari tasimak için çok erdemli bir süreci bize yasatti. Ülkemizin her noktasinda çarpani büyüterek hocamiza katki sunacagiz. Çocuklarimizin hepsi esit bir sekilde ülkemizin geleceginde var olsunlar” sözlerine yer verdi.

“Destegi artiracagiz”

İçel Büyüksehir Belediye Baskani Vahap Seçer ise “Özellikle kirsalda egitimde firsat esitliginin saglanmasi açisindan bu proje çok önemli. Belediyelerin de farkli çalismalari aliyor. Buraya gelmemin bir yarari oldu. Size verdigim destegin yetersiz oldugunu gördüm daha fazla destek olacagim” dedi.



“Tunç Soyer ilk karsilasmamizda ilk destekçimiz oldu”

Projenin mimari Prof. Dr. Selçuk Sirin, konusmasinda Baskan Soyer’e tesekkür etti. Sirin, “Ilk basta her sey çok kolay görünüyordu ama sosyal medyada ’Selçuk Hoca paralari toplayip New York’ta harciyor’ dendi. Bunlari gördükçe buradaki insanlara dayandim. Her birinizin bu projeye destegi oldugu için buradasiniz. ’Hayatta bu isi basaramayiz’ dedigimiz anda biriniz çiktiniz ’Hocam yanindayiz’ dediniz. Bir kisiyi burada ayirmak istiyorum. Tunç Bey’le ilk defa tanistim, bugün ikinci karsilasmamiz. Bir defa kahve içmeye gittim, anlattim. Projede kurumsal hiçbir destegimiz yoktu. ’Hocam biz de yapalim’ dedi.

Böyle böyle yavas yavas büyüdük” ifadelerini kullandi.

Sanatçilar 1 milyon kitap için sahnede

Protokolün ardindan projenin destekçilerine plaketler takdim edildi. Komedyen Cem Yilmaz, gazeteci Cüneyt Özdemir, Candas Tolga Isik, tiyatrocu Kaan Sekban plaket alan isimler arasinda yer aldi.

Ressam Devrim Erbil’in eserleri umut oldu

Prof. Dr. Selçuk Sirin tarafindan hayata geçirilen projeyle Türkiye’de her yil dünyaya gelen yaklasik 1.3 milyon çocuk için 1 milyon kitap hedeflendi. Arastirmalara göre Türkiye’de dogan çocuklarin yaklasik yüzde 80’i kitap olmayan bir eve gözlerini açiyor. "1 Milyon Kitap Projesi", dogar dogmaz tüm çocuklarin kitaplarla bulusmasi amaciyla baslatildi. ’1 Milyon Kitap’, Türkiye’de çocuklara dogumdan itibaren kitap okumanin önemini anlatmak ve evinde kitap olmayan çocuklara ilk kitaplarini hediye etmek hedefiyle basariya ulasan sosyal proje oldu. Projeye Ressam Devrim Erbil, daha fazla çocugun ilk kütüphanesini kurmak için 150 adet eserini bagisladi. Erbil, 1 Milyon Kitap Projesi’ne 150 adet imzali, serigrafi baski bagisladi. 1 Milyon Kitap için özel olarak hazirlanan eserlerin satin alinarak hem ihtiyaci olan çocuklara ücretsiz kitap ulastirmasina katki sagladi.
Kaynak: İHA