Tesla Hissedarlarinin Elon Musk'a Açtigi Davada Jüri Seçimi Basladi

Elon Musk’in 2018’de Tesla hisseleri ile ilgili attigi tweetin ardindan zarara ugrayan Tesla hissedarlari tarafindan açilan toplu davada jüri seçimi basladi.

Tesla Hissedarlarinin Elon Musk'a Açtigi Davada Jüri Seçimi Basladi


Elon Musk’in 2018’de Tesla hisseleri ile ilgili attigi tweetler nedeniyle Tesla hissedarlari tarafindan açilan toplu dava basladi.

San Francisco Federal Mahkemesi’nde görülecek olan davada bugün 9 jüri üyesi için seçim yapiliyor. Hissedarlar, Musk’in "yanlis ve yaniltici" ifadelerle kendilerini zarara ugrattigini iddia ederken, dava kapsaminda, Musk’in 7 Agustos 2018’deki tweetlerinin ardindan Tesla hissesi satin alan veya satan hissedarlar için tazminat talep ediliyor. Hissedarlar, zararlarini net olarak açiklamazken, zararlarinin milyarlarca dolar oldugunu iddia ettiler. Davada yargilanacak olan eski ve görevde olan toplam 7 Tesla yöneticisi sanik ise, görevi kötüye kullandiklarini reddetti.

Musk, ABD Bölge Mahkemesi Yargici Edward Chen’den durusmanin baslamasina sayili günler kala geçtigimiz sene ekim ayinda devraldigi Twitter’da devam eden isten çikarmalar nedeniyle jüri üyelerinin kendisine karsi önyargili olabilecegini iddia ederek davanin Texas’a tasinmasini istemisti. Yargiç Chen, geçtigimiz hafta Musk’in teklifini reddetti. Durusmanin yaklasik üç hafta sürmesi bekleniyor.

Musk’in "Finansman saglandi" tweeti ise ABD Menkul Kiymetler ve Borsa Komisyonu’nun dikkatini çekmis, Musk ABD Menkul Kiymetler ve Borsa Komisyonu ile 40 milyon dolarlik bir anlasmaya varmisti. Agustos 2018’de, Musk, Twitter’da Tesla’yi hisse basina 420 dolardan almayi düsündügünü belirtmis, kisa bir süre sonra "Finansman saglandi" tweetini atmisti. Ayni gün Musk, baska bir tweette, "Yatirimci destegi onaylandi" ve "Bunun kesin olmamasinin tek nedeni, hissedarlarin verecege oya bagli olmasi" demisti.
Kaynak: İHA