Rusya'dan Ukrayna'ya Askeri Destek Saglayan AB Ülkelerine Yaptirim

Rusya Disisleri Bakanligi, Ukrayna’ya askeri yardim yapan Avrupa Birligi (AB) ülkelerinin askeri yetkilileri ile silah sirketi yöneticilerinin yaptirim listesine alindigini duyurdu.

Rusya'dan Ukrayna'ya Askeri Destek Saglayan AB Ülkelerine Yaptirim


Rusya, Ukrayna’ya askeri destek saglayan Avrupa Birligi (AB) ülkelerini hedef aldi. Rusya Disisleri Bakanligi tarafindan yapilan açiklamada, Ukrayna’ya silah tedarikinde bulunan AB ülkelerinin askeri yetkilileri ile silah sirketi yöneticilerine yaptirim uygulandigi duyurularak "Avrupa Birligi tek tarafli önleyici tedbirlerle Rusya üzerinde baski kurmaya devam ediyor. 16 Aralik 2022’de, AB ülkeleri dokuzuncu yaptirim paketini kabul etti. AB’nin bu tür eylemlerini gayrimesru buluyoruz ve BM Güvenlik Konseyi’nin uluslararasi ayricaliklarini baltaliyor" denildi.

Ukrayna’nin Donbass sakinlerine dair saldirilarda bulundugu ve Batililarin buna göz yumdugu ifade edilen açiklamada, yaptirim listesine Ukrayna’ya silah ve askeri teçhizat saglayan, üreten Avrupa devlet ve ticari sirket yöneticileri ile Ukrayna’ya askeri yardim saglama misyonu çerçevesinde Ukrayna askerlerinin egitiminde yer alan AB ülkelerinin askeri kurumlarinin yöneticilerinin alindigi belirtildi.

Yaptirim listesinde bazi Avrupa Parlamentosu üyelerinin de oldugu aktarilan açiklamada, Batili ülkelerin Rusya’ya karsi hamlelerine yanit verilmeye devam edilecegi vurgulandi. Bakanlik, yaptirim uygulanan isimlerin listesini yayinlamadi.
Kaynak: İHA