Alüminyum Folyolu Özel Odada Buhar Makinesi Ile Kenevir Üretimi

Aksaray’da kenevir yetistirmek için alüminyum folyolu odada buhar makineleri ile üretim yapan uyusturucu taciri jandarmanin operasyonuyla yakalandi. Isi yalitimli odanin içerisindeki özel düzenek ise jandarmayi bile sasirtti.

Alüminyum Folyolu Özel Odada Buhar Makinesi Ile Kenevir Üretimi
Edinilen bilgiye göre, uyusturucuyla mücadele çerçevesinde çesitli çalismalar yapan Il Jandarma Komutanligi Kaçakçilik ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Subesi ekipleri, Gülagaç ilçesinde müstakil bir evde uyusturucu yetistirme ve ticareti yapildigi bilgisine ulasti. Aksaray Cumhuriyet Bassavciligi koordinesinde harekete geçen jandarma KOM ekipleri, yapilan kisa süreli çalismada sahsi ve adresini tespit etti. Mustafa M. (36) isimli sahsi ve ikametini takibe alan jandarma KOM ekipleri 2 gün yapilan teknik ve fiziksel takibin ardindan yeterli delil ve bulgular ile operasyon için dügmeye basti.

Sicak buhar makineli özel düzenek sasirtti

Ikamete gerçeklestirilen operasyonda Mustafa M. isimli sahis yakalanarak gözaltina alinirken evde genis çapli arama yapildi. Yapilan aramalarda bir odanin içine özel olarak yapilmis, etrafi alüminyum folyolar ile kapatilmis bir odacik bulundu. Odaya giren jandarma ekipleri kenevir üretimi için kurulan özel düzenekle karsilasti. Yalitim seklinde özel olarak tasarlanan ve çesitli düzeneklerin olusturuldugu odada kenevir yetistirmek için sicak buhar makineleri ve buna bagli düzenek ele geçirildi. Jandarmayi bile sasirtan düzenek, buhar makinelerinin üzerine ekili olarak konulmus kenevir bitkileri ve sicak buhar ile hizli yetistirme yapildigi tespit edildi. Yapilan aramalarda 1 gram kubar esrar, 2 gram metamfetamin, 15 kök kenevir bitkisi, 5 gram kenevir tohumu, 2 adet uyusturucu kullanma aparati, 1 adet satir ve 1 adet kenevir yetistirmek için hazirlanmis isitici ve nemlendirici düzenek takimi ele geçirildi.

Sorgulanmak üzere Il Jandarma Komutanligina götürülen süpheli Mustafa M. islemlerinin ardindan çikarildigi mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Kaynak: İHA