Artvin'de Kar Kalinligi 1,5 Metreyi Bulan Camili Yolu Ulasima Açildi

Artvin’in Macahel bölgesinde etkili olan kar yagisi sonrasi kar kalinligi 1,5 metreyi bulurken, ekipler tarafindan bölgenin yolu bir haftalik yogun çalisma sonrasinda yeniden ulasima açildi.

Artvin'de Kar Kalinligi 1,5 Metreyi Bulan Camili Yolu Ulasima Açildi
Artvin’de Borçka ilçesi Gürcistan sinirinda bulunan UNESCO’nun korumasi altindaki Türkiye’nin ilk ve tek biyosfer rezerv alani olan bin 900 rakimli Camili (Macahel), bölgesinde kar kalinligi 1,5 metreyi buldu. Dogal yasli ormanlari, endemik bitkileri, tarihi camileri, saf Kafkas arisi ve kendine özgü kültürünün yani sira el degmemis yaylalariyla 6 köyün bulundugu ve 2 bin insanin yasadigi bölgede kis sartlari agir geçiyor.

Yogun kar ve tipi nedeniyle geçmiste 6 ay açik, 6 ay kapali kalan yolun sürekli açik olmasi için, Karayollari, 42 kilometrelik yol agini özellestirdi. Bölgeyi iyi bilen Osman ve Mikail Önder kardesler ait aile sirketi, yolun açik olmasi için yogun çaba harciyor. Karayollari ekiplerinin de destegiyle kar yagisinin sonrasi baslatilan çalisma sonucunda Camili bölgesinin yolu ulasima açildi.
Kaynak: İHA