Yenimahalle'de 200 Kisilik AFAD Yerel Destek Ekibi Kuruldu

Ankara Yenimahalle Belediyesi, kurulan 200 kisilik yerel ekip ile deprem, sel ve yangin gibi meydana gelebilecek olasi afetlerde Afet ve Acil Durum Yönetimi Baskanligina (AFAD) destek olacak.

Yenimahalle'de 200 Kisilik AFAD Yerel Destek Ekibi Kuruldu
Içisleri Bakanligi genelgesiyle 81 ilde afetlere ilk müdahale ve ön iyilestirme kapasitesini artirmak amaciyla Yerel Destek Ekipleri olusturuluyor. Bu çerçevede Yenimahalle Belediyesi Sivil Savunma Uzmanligi, 200 kisilik ekip olusturdu. Ekibe, Ankara Valiligi Il Afet ve Acil Durum Müdürlügü yetkilileri tarafindan belediye meclis salonunda teorik ve uygulamali egitim verildi.

Olasi afet durumunda AFAD’a destek olacaklar

Kurulan ekibe farkindalik, deprem, sel, yangin ve tahliye egitimi veren AFAD yetkilileri, son yillarda meydana gelen deprem, sel ve taskin afetlerinden sonra yerel destek ekiplerinin verecegi titiz çalismalara ihtiyaç duyuldugunu vurguladi. Yetkililer, belirli araliklarla egitimler vereceklerini söyledi ve personele teorik egitimin yaninda çadir kurulumu, arama kurtarma, olaya müdahale, afet sonrasi iyilestirme gibi konulari da uygulamali olarak anlatti.

“Topluma afet bilincini kazandirmak zorundayiz”

‘Yasadigimiz cografyanin afet riskini ögrenmeli ve olasi bir afette hazirliklarimizi ona göre yapmaliyiz’ diyen Yenimahalle Belediye Baskani Fethi Yasar, “Can ve mal kayiplarina sebep olan afetler hepimizin ortak sorunudur. Bu sorunla mücadele etmek de herkesin ortak görevidir. Bu konuda bir an önce topluma afet bilincini kazandirmak zorundayiz. Bugün AFAD ile ortaklasa yürüttügümüz proje çerçevesinde kurdugumuz ekibimiz, olasi bir afet durumda canla basla mücadele verecek” dedi.

Kaynak: İHA