Ümraniye'de Karadeniz Rüzgari Esti Açiklamasi 3 Ton Hamsi Dagitildi

Ümraniye’de her yil düzenlenen geleneksel hamsi festivalinin 8’incisi düzenlendi. Binlerce vatandasin katildigi festivalde 3 ton hamsi dagitildi. Karadeniz rüzgari esen festivalde vatandaslar halk oyunlari ile doyasiya eglendi. “Hamsi ve Kültür Festivali” renkli görüntülere sahne oldu.

Ümraniye'de Karadeniz Rüzgari Esti Açiklamasi 3 Ton Hamsi Dagitildi
Ümraniye Belediyesi tarafindan her yil düzenlenen “Hamsi ve Kültür Festivali” bu yil da renkli görüntülere sahne oldu. Ümraniye Santral Meydani’nda düzenlenen festivalde 3 ton hamsi dagitildi. Karadeniz rüzgari esen etkinlikte vatandaslar halk oyunlari oynayarak doyasiya eglendi. Festivalde horon tepip sarki söyleyen Ümraniyeliler, ikram edilen hamsilerden tatmak için saatler öncesinden siraya girdi. Festivale, Adalet ve Kalkinma Partisi Genel Baskan Yardimcisi Hayati Yazici, AK Parti Istanbul Milletvekili Ravza Kavakçi, AK Parti Istanbul Il Baskani Osman Nuri Kabaktepe, Ümraniye Belediye Baskani Ismet Yildirim ve çok sayida vatandas katilim sagladi.

Vatandaslara hamsi dagittilar

Festivale katilim saglayan AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Hayati Yazici, AK Parti Istanbul Il Baskani Osman Nuri Kabaktepe, AK Parti Istanbul Milletvekili Ravza Kavakçi, Ümraniye Belediye Baskani Ismet Yildirim, hamsi izgarasinin basina geçerek vatandaslara hamsi dagitiminda bulundu.

Birinci olmak için kiyasiya yaristilar

Festivalde gösteri yapan horon takiminin ardindan hamsi yeme yarismasi düzenlendi.

Kiyasiya yarisan yarismacilar en hizli sekilde 53 adet hamsiyi bitirmeye çalisti. Erkekler ve kadinlarin ayri olarak yaristigi yarismada, birinci olan yarismacilara yemek çeki hediye edildi.

Yüzlerce vatandas hamsi kuyrugu için siraya girdi

3 ton hamsinin dagitildigi festivalde vatandaslar uzun kuyruklar olusturdu. Hamsi yemek için festival alanina gelen vatandaslar, etkinlige eglenmek ve hamsinin tadina bakmak için geldiklerini belirttiler.

“Bu etkinlik geleneksel hale geldi”

AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Hayati Yazici, “Bu etkinlik geleneksel hale geldi, Rizeli hemserilerimiz her yil yapiyorlar. Ümraniye ve diger ilçelerde de yapiliyor. Ben genelde evim bu tarafta oldugu için buraya katiliyorum, hemserilerimize hamsi bahane esas olan bir araya gelmek. Bugün buraya ugrayan herkes hamsiyi tadacak ve yiyecek” dedi.



“Bundan sonra bu meydanda bu tür festivaller yapacagiz”

Festival alaninda konusan Ümraniye Belediye Baskani Ismet Yildirim, “Bu sekilde yemekli yapilan, hamsi festivali gibi, fasulye festivali gibi ve keskek festivali gibi bunlari yapmak daha iyi herhalde. Rize günleri, Giresun günleri, Dogu günleri ve Batu günleri bunlar biraz siradanlasti. Bundan sonra bu meydanda bu tür festivalleri yasayacagiz. Kim bu festivallere öncülük ederse biz onlarin yanindayiz. Bundan sonra Erzurumlular ile Ispir’in kuru fasulyesini yiyecegiz” seklinde konustu.



“Duyan duymayan herkes gelsin”

Festivale gelen vatandas Ergün Terzi “Siraya girdik ama çok zevkli oldu 8’inci hamsi festivali Ümraniye’de çok güzel oldu. Bütün baskanlarimiz geldiler, biraz sonra da festival baslayacak. Duyan duymayan herkes gelsin, her sene burada yapiliyor” dedi.

Kaynak: İHA