Sosyal Yasama Bilimsel Dokunus Açiklamasi Üniversite Kampüsüne 40 Bin Metrekarelik 'Millet Bahçesi'

Çankiri’da, Çankiri Karatekin Üniversitesi’nde bir ilke imza atilarak, ana kampüsteki 40 bin metrekare alana millet bahçesi insa ediliyor. Çalismalarin büyük ölçüde tamamlandigi millet bahçesini vatandaslar da ziyaret ederek vakit geçirebilecek.

Sosyal Yasama Bilimsel Dokunus Açiklamasi Üniversite Kampüsüne 40 Bin Metrekarelik 'Millet Bahçesi'
Çankiri Karatekin Üniversitesi’nde, hayata geçirilen proje ile ana kampüs olan Uluyazi’da ‘millet bahçesi’ yapiliyor. Yaklasik 40 bin metrekare alana insa edilen millet bahçesinde çalismalar büyük ölçüde tamamlandi. Çankiri Karatekin Üniversitesi tarafindan insa edilen millet bahçesi, içerisinde sosyal aktivite, yürüyüs ve bisiklet yolu, kafeterya ile çocuk oyun alani barindiracak. Insa edilen millet bahçesi, üniversitede bulunan akademik ve idari personel ile ögrencileri, vatandaslarla bulusturacak. Millet bahçesi vatandaslar tarafindan da ziyaret edilebilecek. Millet bahçesinde düzenlenecek sosyal aktivitelerle vatandaslarin, çocuklarin sosyallesmesi saglanacak. Kisa süre içerisinde tamamlanmasi hedeflenen millet bahçesinde, okçuluk yarislari, okuma günleri, uçurtma senligi, bilimsel sölen, bilimsel sergi gibi birçok etkinlige imza atilacak. Çankiri Karatekin Üniversitesi Uluyazi kampüsünde insa edilen millet bahçesinin tam zamanli olarak üniversite kampüsünde hizmet verecek olmasiyla Türkiye’de bir ilk olacagi ögrenildi.

“Çankiri halki rahatlikla ziyaret edebilecek”

Insa edilen millet bahçesi ile ilgili bilgi veren Çankiri Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Harun Çiftçi, üniversitenin halkla iç içe olmasini istediklerini ifade ederek, “Çankiri Karatekin Üniversitemizin üzerinde bulundugumuz alan Uluyazi olarak tabir edilen kampüsümüz. Buranin tarihi 2 bin 500 yil öncesine kadar dayanir Uluyazi’da yapilan arkeolojik kazi çalismalari da bu realiteyi ortaya koymustur. Dolayisiyla Uluyazi’nin tarihten gelen bir yerlesim birimi, insanlarin ortak yasam alani oldugu yönünde de bilgilerimiz mevcut. Çankiri Karatekin Üniversitesi’ne yer aranirken en uygun yer olarak bu alan tercih edilmis ve 3 bin dönüm alan üzerinde üniversitemiz konumlanmis. Üniversitemiz konumlanirken degisik fakültelerimiz, meslek yüksekokullari ve ögrencilerin sosyal donatilari da burada insa edilmis ve ögrencilerimizin hizmetine sunulmus. 2021 yilinda göreve geldikten sonra Uluyazi’nin güzelliklerine güzellik katmak adina neler yapa biliriz diye toplantilar yaptik. Baktik, Uluyazi’da idareci, akademik personel, Çankiri halkinin da rahatlikla ziyaret edebilecegi, sosyal aktivitelere katilabilecegi, tatilini degerlendirebilecegi, kültürümüzdeki sosyal aktiviteleri yapabilecekleri bir yere ihtiyaç oldugunu gördük” dedi.



“Burada sosyal yasam tarzina bilimsel dokunusumuz olacak”

Yaklasik 3 5 bin metrekare alanda ‘millet bahçesi’ çalismalarinin yapildigini ifade eden Çiftçi, “Üniversiteler topumla iç içe olmali. Üniversitede duvarlar olmamali ve bulundugu topluma katki saglamali. Katki saglayabilmesi için de toplumla iç içe olmali, birlikte etkinlikler düzenlemeli, islere imza atmali. Çankiri halkinin da turizm amaçli olarak burada rahatlikla agirlanabilecegi bir ortam olarak da millet bahçesi ismini verdik. Çevre düzenleme islerimiz Yapi Isleri Teknik Daire Baskanligimizin koordinatörlügünde yapildi. Yesil alanlarin dokunuslari yapilmakta. Çesitli sanat insalari da yapilacak. Bahçemizde akademik ve idari personelimiz rahatlikla vaktini degerlendirebilecek, çocuklarimizin spor ve oyun faaliyetlerine katilabilecek, Çocuk Gelisimi Bölümümüz, Sosyal Hizmetler Bölümü, Egitim Birimleri Bölümü hocalarimizin da çocuklara yönelik aktiviteleri olacak. Sosyal yasam tarzina da burada bilimsel dokunusumuz olacak” diye konustu.



“Birçok aktiviteyi üniversitemiz bünyesinde barindirmasini istedik”

Alanla Ilgili teknik bilgi veren Çankiri Karatekin Üniversitesi’nden Mimar Gökçen Tuba Erin, “Alanimiz yaklasik 40 bin metrekare. 35 bin metrekaresi peyzaj alani, 5 bin metrekare alanda da yürüyüs alanimiz var. Birçok aktiviteyi üniversitemiz bünyesinde barindirmasini istedik. Kafeterya alanimiz var, Çankiri manzarasina karsi oturulabilecek sekilde konumlandirildi. Yaz aylarinda bu kafeteryamiz hizmet vermeye baslayacak. Bu kafeteryanin yakininda misafirlerimizin çocuklariyla vakit geçirebilecegi çocuk oyun parki ve kum havuzu yer almakta. 9 adet kamelyamiz bulunuyor. Burada personel, vatandaslar misafir edilebilecek. Sosyal alan olarak da masa tenisi, bilardo gibi masa oyunlarinin yerlestirilecegi alanlar ayirdik” seklinde konustu.

Kaynak: İHA