Pandemi Döneminde Basladi, Evinin Ardiyesini Atölyeye Çevirdi

Kocaeli’de yasayan 51 yasindaki biyoloji ögretmeni Dogan Altun, pandemi döneminde uzaktan egitime geçilmesiyle evinin ardiyesini atölyeye çevirdi ve birbirinden güzel baglamalar yapmaya basladi.

Pandemi Döneminde Basladi, Evinin Ardiyesini Atölyeye Çevirdi
Izmit’te ikamet eden biyoloji ögretmeni Dogan Altun, pandemi döneminde uzaktan egitime geçilmesiyle hobi olarak baglama yapmaya basladi.

Kisa sürede bu hobisinde kendini gelistiren Altun, evinin ardiyesini atölyeye dönüstürdü. 5 metrekarelik atölyesinde çalismalarini sürdüren ögretmen Altun, birbirinden güzel ezgilerin etrafa yayildigi baglamalar yapiyor.

"Bu ise ilk evimin balkonunda basladim"

Ögretmenlige devam ettigini söyleyen Dogan Altun, "Salgin döneminde uzaktan egitim baslayinca ben baglama yapma isine baslamis oldum. Zaten merakim vardi, çok hevesliydim. Çok sevdigim ve yapmayi düsündügüm bir isti. Uzaktan egitim döneminde ufak tefek yapmaya basladim. Daha sonra bu 5 metrekarelik ardiyeyi atölye yaptim. Burada bu isi hobi olarak devam ettiriyorum. Yaklasik 3 yildir bu isi yapiyorum. Bu ise ilk evimin balkonunda basladim. Esimin ahsap tozuna alerjisi vardi. Bu ardiyeyi atölye yapinca esimde rahatlamis oldu" dedi.



"Okuldan geldikten sonra burada zaman geçiriyorum"

Yaptigi sazlarin ilgi gördügünü ifade eden Altun, "Dostlarimin, arkadaslarimin baglamalarinin tamirlerini yapiyorum. Ayni zamanda yeni baglamalar da yapmaktayim. Bu sekilde çalismalarimi sürdürüyorum. Atölye zaman zaman benim için bir siginak da oluyor. Okuldan geldikten sonra burada zaman geçiriyorum" diye konustu.



"Biraz okudum, biraz usta izledim, biraz da kendi becerimle bu isi yapmaya basladim"

Mesleginin hobisine engel olmadiginin altini çizen Altun, "Okulda baglama çalmayi bilen arkadaslarimiz ve ögrencilerimizle birlikte zaman zaman baglama çalariz, türküler söyleriz. Okulda, halk müzigi türkülerimizin çok fazla taninmamasinin önüne de geçmis olduk. Çocuklar baglamayi sevmeye, türkü söylemeye basladi.

Bu açidan da olumlu bir katki yaptigini düsünüyorum. Bu meslegi ben sonradan ögrendim. Biraz okudum, biraz usta izledim, biraz da kendi becerimle bu isi yapmaya basladim. Daha kendimi usta olmus, bu isi halletmis olarak görmüyorum. Çok büyük, iyi ustalarimiz var" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA