Nepal'de Düsen Yolcu Uçaginda Can Kaybi 67'Ye Yükseldi

Nepal’de 72 kisiyi tasiyan yolcu uçaginin Pokhara Havaalani’na inis yapmaya çalistigi esnada düsmesi sonucu hayatini kaybedenlerin sayisi 67’ye yükseldi.

Nepal’in baskenti Katmandu’dan yerel saatle 10.33 siralarinda havalanan Yeti Havayollari’na ait çift motorlu ATR 72 tipi yolcu uçaginin Pokhara Havaalani’na inis yapmaya çalistigi sirada düstügü kazada bilanço agirlasiyor. Arama kurtarma çalismalarinin devam ettigi bölgede kazanin son durumuna iliskin açiklama yapan Nepal Polisi, "Su ana kadar 31 ceset hastaneye götürüldü. Ayrica kaza alaninda 36 cansiz beden daha bulundu" ifadelerini kullandi. Kalkistan yaklasik 20 dakika sonra düsen uçakta, 4 mürettebat ile 2’si bebek 68 yolcu bulunuyordu. Uçakta 5 Hindistan, 4 Rusya, 2 Güney Kore ve 53 Nepal vatandasinin yani sira Irlanda, Avustralya, Arjantin ve Fransa vatandaslari da vardi. Nepal Basbakani Pushpa Kamal Dahal kabineyi acil toplantiya çagirmisti.

Nepal’de 29 Mayis 2022’de turizm kenti Pokhara’dan kalkarak ülkenin batisindaki Jomsom kasabasina giden Tara Air’e ait uçagin havalandiktan kisa bir süre sonra kule ile irtibati kesilmis ve ardindan düstügü belirlenmisti. Arama kurtarma çalismalari sonrasinda uçagin enkazini bulan ekipler, iki günün sonunda 22 kisinin cansiz bedenine ulasmisti. Uçakta 13 Nepalli, 4 Hint, 2 Alman yolcu ile 3 mürettebat bulunuyordu.
Kaynak: İHA