Koçer Açiklamasi 'Kamuda Sözlesmeliye Kadro Kanun Teklifi Plan Bütçe Komisyonunda'

AK Parti Gaziantep Milletvekili Plan ve Bütçe Komisyonu Sözcüsü Nejat Koçer, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda kamuda çalisan 458 bin 615 sözlesmeliye kadro verilmesini içeren kanun teklifinin pazartesi günü görüsülecegini söyledi.

Koçer Açiklamasi 'Kamuda Sözlesmeliye Kadro Kanun Teklifi Plan Bütçe Komisyonunda'
Milletvekili Koçer yaptigi açiklamada, “TBMM Plan ve Bütçe Komisyonumuz 2023 bütçe görüsmelerinden kisa bir süre sonra yine milyonlarca vatandasimizi yakindan ilgilendiren yogun bir çalismaya basladi.

Bunlardan bir tanesi olan kamudaki sözlesmelilere kadro verilmesini içeren Devlet Memurlari Kanunu ve Bazi Kanunlar ile 663 sayili Kanun Hükmünde Kararnamede Degisiklik Yapilmasina Dair Kanun Teklifi bu hafta pazartesi günü komisyonumuzda görüsülecek. Teklif daha sonra Genel Kurulda hafta içinde gündeme alinacak. 458 bin 615 sözlesmeli personelin yararlanacagi düzenlemeyle, 28 Kasim 2022’den önce sözlesmeli olarak göreve baslayanlar, herhangi bir bekleme süresine tabi olmadan dogrudan bulunduklari kurumlarda memur kadrosuna geçecekler. Memur kadrosuna geçmek isteyenler, basvurularini kanun yürürlüge girdikten sonra 30 gün içinde yapacaklar. 4B sözlesmeli personel, mahalli idarelerde görev yapan sözlesmeli personel, teskilat kanunlarina dayali çalisan sözlesmeli personel, vekil imam-hatip ve müezzin-kayyimlar, vekil ebe ve hemsireler, Kültür ve Turizm Bakanligi sanatçilari, kamu disi aile sagligi çalisanlari, düzenleme çerçevesinde yer alacak. Bu çerçevedeki sözlesmeli personel, görevde yükselme, unvan degisikligi, memuriyet güvencesi ve tayin imkani gibi birtakim haklara kavusacak ve kadroya geçisleri istege bagli olacak. Kadroya geçmek istemeyen sözlesmeli personelin haklari, görevleri sona erene kadar sahsa bagli olarak korunacak. Vatandaslarimizi gerek sosyal hayatta gerek çalisma hayatinda refaha, huzura kavusturacak her türlü çalisma birer birer hayata geçiriliyor. Hak sahibi vatandaslarimiza, ailelerine hayirli ugurlu olmasini diliyorum” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA