FETÖ Adina Eleman Yetistirenlere Operasyon

Konya merkezli 4 ilde düzenlenen operasyonda, Fetullahçi Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapilanmasinin (FETÖ/PDY) Kamu Kurum ve KKuruluslarina yerlesen ve örgüt adina yetistirdigi elemanlarin devamliligini saglayan yapilanmada faaliyet gösterdikleri belirlenen 5 kisi gözaltina alindi. Süphelilerin ifadeleri dogrultusunda FETÖ ile iltisaki olan birçok sahsin ilk kez desifre edildigi ögrenildi.

FETÖ Adina Eleman Yetistirenlere Operasyon
Edinilen bilgiye göre, Konya Cumhuriyet Bassavciligi tarafindan FETÖ/PDY silahli terör örgütüne yönelik yürütülen sorusturmalar devam ediyor. Örgütün sözde yönetici konumunda olan, gizlilik çerçevesinde faaliyet göstererek kamu kurum ve kuruluslarina yerleserek örgüt adina devamliligi sagladigi belirlenen 5 kisiye yönelik Konya merkezli 4 ilde Konya Il Emniyet Müdürlügü Terörle Mücadele Sube Müdürlügü (TEM) ekipleri tarafindan operasyon düzenlendi.

Bölge temsilcisi, talebe temsilcisi gibi örgüt içerisinde yönetici konumunda oldugu tespit edilen süphelilere yönelik düzenlenen operasyonda 5 süpheli yakalanarak gözaltina alindi. Süpheliler ifadeleri alinmak üzere Konya Il Emniyet Müdürlügüne götürüldü. Emniyetteki islemlerinin ardindan adliyeye sevk edilen 4 süpheli ’Etkin Pismanlik’ yasasindan yararlanarak çikarildigi mahkemece adli kontrol ve yurtdisi yasagi sarti ile serbest birakilirken, 1 süpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi. Öte yandan, sahislarin alinan ifadesinde FETÖ ile iltisaki olan birçok sahsin ilk kez desifre edildigi ögrenildi.
Kaynak: İHA