Büyüksehirden Ögrencilere 'Robotik Kodlama' Egitimi

İçel Büyüksehir Belediyesi, Tarsus Kadin ve Çocuk Bilim, Teknoloji Atölyesinde, çocuklara yönelik ’Robotik Kodlama’ egitimi veriyor.

Büyüksehirden Ögrencilere 'Robotik Kodlama' Egitimi
İçel Büyüksehir Belediyesi Kadin ve Aile Hizmetleri Dairesi Baskanligi bünyesinde faaliyet gösteren Tarsus Kadin ve Çocuk Bilim, Teknoloji Atölyesinde, çocuklara yönelik verilen ‘Robotik Kodlama’ egitimi ile gelecegin dili ve meslegi ögretiliyor. Egitim sayesinde motor becerileri basta olmak üzere, analitik düsünme becerisini kazanan çocuklar, gelecegin meslekleri için de çekirdekten yetisiyor.

"Erken yasta çocuklara robotlarin mantigini asilamayi hedefledik"

Büyüksehir Belediyesi Kadin ve Çocuk Bilim, Teknoloji Atölyesi Sorumlusu Emre Askin egitimin içeriginden bahsederek, "Ögrencilerimiz robot tasarlamayi ögreniyorlar. Mekanik parçalari birlestirerek bir yapi insa edip, bunu hareket ettirmeyi ögrenecekler. Günlük hayatta robotlarin önemini artik hepimiz görüyoruz ve bu hayatimizin gerçegi haline dönüstü. Biz de erken yasta, çocuklara robotlarin mantigini asilamayi hedefledik. Bu açidan gerekli olan sensörleri ve elektronik parçalari kullanarak, ögrencilerimize prototip robotlar gelistiriyoruz" dedi.

Egitimin üç ay sürdügünü söyleyen Askin, "Gelen her basvuruyu degerlendirerek, çocuklara hizmet sagliyoruz. Üç aylik egitimden sonra uygulamali ve teorik sinav uygulayarak, çocuklari becerilerine göre gruplandiriyoruz ve bu gruplandirma sonucunda da robotik turnuvalara hazirlik saglayacak ögrenci gruplarini belirliyoruz" ifadelerini kullandi.

"Burayi bir hayal okulu olarak düsünebiliriz"

Atölyeyi kurarken ilk hedeflerinin çocuklara hayal etmeyi ögretmek oldugunu belirten Askin, "Erken yastaki, özellikle ilkokul çagindaki çocuklarin hayal gücü çok yüksek. Onlarin hayal gücünü kullanarak, burada yeni yeni ürünler ortaya çikartiyoruz ve onlar hayal ediyor biz tasarliyoruz, onlarla birlikte üretiyoruz. O yüzden burayi, aslinda bir hayal okulu olarak düsünebiliriz" diye konustu.

Çocuklarin egitimi çok sevdigini ve atölyeye gelmek için yaris halinde olduklarini da vurgulayan Askin, "Buranin daha da büyümesini istiyorlar. Burada hayal ettikleri seyleri, sürekli bizlerle paylasiyorlar. Biz de bunu, ilgili kisilere aktariyoruz. Onlar hayal etmeyi seviyorlar, burada malzemelerle çalismayi çok seviyorlar. Çünkü teorik egitimin yani sira, uygulamali egitimle beraber çocuklar burada çalismak için sürekli istek halindeler" seklinde konustu.



"Çocugumun dikkati, odaklanmasi, bakis açisi degisti"

Çocugu egitime katilan Ferda Celep isimli vatandas da, yaklasik bir yildir egitime geldiklerini ve bu süre zarfinda çocugunun dikkati, odaklanmasi ve çevreye bakis açisinin çok degistigini belirtti.

Egitimin faydali oldugunu söyleyen Celep sunlari söyledi:

"Buraya bir arkadasimiz geliyordu, onun tavsiyesiyle geldik. Sonrasinda birakamadik. Hocalarimiz çocuklarimizla çok ilgileniyorlar, çok sevecen yaklasiyorlar. Zaten onlarin yaklasimi bu kadar iyi olmasaydi, çocuklar buraya devam etmezlerdi. Çocuklara ve egitime verdigi destekten dolayi Baskanimiza tesekkür ediyoruz. Her zaman hem kadinlarin, hem de çocuklarin yaninda bir Baskan olmasindan dolayi, sonuna kadar destekçisiyiz."
Kaynak: İHA