Baraj Patlamasinda Yakinlarini Kaybetti, Simdi Insanlarin Hayatini Kurtariyor

Adana’da 2012 yilinda bir baraj insaatinda yasanan patlamada yakinlarini kaybeden Jandarma Astsubay Çavus Hacer Yilmaz, yasadigi bu olaydan etkilenerek katildigi egitimleri tamamlayip Jandarma Arama Kurtarma Timine katildi. Kastamonu’da Jandarma Arama Kurtarma Tim Komutani olarak görevlendirilen Yilmaz, görevini tutkuyla yapiyor.

Baraj Patlamasinda Yakinlarini Kaybetti, Simdi Insanlarin Hayatini Kurtariyor
Adana’da 2012 yilinda bir baraj insaatinda yasanan patlama neticesinde 10 isçinin hayatini kaybettigi üzücü olayda yakinlarini kaybeden Jandarma Astsubay Çavus Hacer Yilmaz, etkilendigi bu olay sonrasi Jandarma Genel Komutanligina katilma karari aldi. 2 yil önce Jandarma Genel Komutanliginda göreve baslayan Jandarma Astsubay Çavus Hacer Yilmaz, Kastamonu Il Jandarma Komutanligi emrine görevlendirildi. Kastamonu’da azmi ve hirsiyla egitimlerini basariyla tamamlayan Jandarma Astsubay Çavus Hacer Yilmaz, Jandarma Arama Kurtarma (JAK) Tim Komutani olarak görevlendirildi. Kis mevsiminde Ilgaz Dagi’nda sifirin altinda 10 derece sogukta kayak yaparken yaralananlara yardim eden, kaybolan sahislarinda bulunmasinda görev alan Jandarma Astsubay Çavus Hacer Yilmaz, yaz aylarinda da kaybolan vatandaslarin bulunmasi için görev aliyor. Görevini tutkuyla yapan Yilmaz, ekip arkadaslariyla birlikte sel, deprem gibi afetlerde de görevini basariyla sürdürüyor.

Her gün zorlu egitimlerden geçen Jandarma Astsubay Çavus Hacer Yilmaz, ekip arkadaslariyla birlikte ihtimal afetler için her an hazir görev bekliyor. Ekip arkadaslariyla birlikte sürekli tatbikat yapan Jandarma Astsubay Çavus Hacer Yilmaz, zorlu sartlarda aldigi zorlu görevleri yerine getirerek vatandaslara güven veriyor.

“Her türlü ihtimal afette, selde, depremde onlarin hüzünlerini ve sevinçlerini beraber paylasiyoruz”

Jandarma Arama Kurtarma Tim Komutani Jandarma Astsubay Çavus Hacer Yilmaz, zor durumdaki insanlara yardim etmenin kendisine gurur verdigini belirterek, “Yardima ihtiyaci olan insanlarin hayatina dokunabilmek için jandarma arama kurtarma görevini seçtim. Özellikle ihtimal bir afet durumunda kadin kazazedelerin kendilerini bir kadin personele daha iyi ifade edebileceklerini düsündügümden dolayi ve bende bu tür durumlarda görevimi daha iyi icra edebilecegimi düsündügümden dolayi bir görevi seçtim. Kanun ordusu jandarma teskilati olarak vatandaslarimizin her kosulda yanlarindayiz. Her türlü ihtimal afette, selde, depremde onlarin hüzünlerini ve sevinçlerini beraber paylasiyoruz. Jandarma Arama Kurtarma Timinde oldugum için büyük onur ve gurur duyuyorum” dedi.



"Bize isimizin bütün zorluklarini unutturuyor”

Görevden basari ile dönmenin tüm zorluklari unutturdugunu ifade eden Yilmaz, “Her meslekte oldugu gibi bizim mesleginde zorluklari oluyor. Fakat yardima ihtiyaci olan insanlarin çagrisina kostugumuzda bu isten aldigimiz manevi karsilik her seye deger ve bize isimizin bütün zorluklarini unutturuyor” diye konustu.

Egitimlerinin sürekli devam ettigini belirten Yilmaz, “Egitimlerimiz sürekli devam ediyor. Her türlü afette, mahsur kalmada, vatandaslarin kaybolmasi durumunda görevimizi en iyi sekilde icra edebilmek için gerekli olan bütün egitimleri aliyoruz. Bozkurt ilçesinde meydana gelen sel felaketinde mahsur kalan vatandaslarin kurtarilmasinda görev aldim” seklinde konustu.



“10 yil önce yasadigim yerdeki üzücü bir olay sonucu yakinlarimi kaybettim, bunun sonucunda bu meslegi seçtim”

Yaklasik 10 yil önce yasadigi yerdeki üzücü bir olay sonucu yakinlarini kaybetmesiyle Jandarma Arama Kurtarma ekibine katilmaya karar verdigini belirten Yilmaz, “Bu meslegi seçmemde beni etkileyen olay yaklasik 10 yil öncesinde yasadigim yerdeki üzücü bir olay sonucunda olusmustur. Yakin çevremden olan bazi akrabalarimin kaybolmasi ve halen bulunamamis olmasi beni derinden etkiledi. Bu olay sonucunda bende jandarma arama kurtarmada çalismayi çok istedim ve bunu da basardim. Bu yüzden çok mutlu ve gururluyum” ifadelerini kullandi.

"Kendi yakinlarimmis gibi çok mutlu oluyorum”

Insanlara yardim etmeyi sevdigini söyleyen Yilmaz, “Ben, bu meslegi yaklasik 2 yildir yapiyorum. Kis mevsiminde kayak merkezlerinde sifirin altinda 15, 20 derecedeki, zorlu sartlarda çalisiyorum. Yaz mevsiminde kanyonlarda da kaybolan vatandaslarimizi bulma görevinde çalisiyoruz. Bu gibi durumlar benim daha öncesinde yasadigim olaydaki üzüntümü hafifletiyor. Bu da bana büyük bir mutluluk veriyor. Çünkü kaybolan vatandaslari buldugumuzda onlarin sevinçlerini, ailelerinin sevinçlerini gördügüm zaman ben de ayni sekilde seviniyorum ve ben de kendi yakinlarimmis gibi çok mutlu oluyorum” dedi.

Kaynak: İHA