Antalya'da Polis Otosuna Kursun Yagdiran 4 Saldirgan Tutuklandi

Antalya’nin Gazipasa ilçesinde bir is yerine silahli ates etikten sonra kaçan ve pesine düsen polise de silahla karsilik veren 4 süpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Antalya'da Polis Otosuna Kursun Yagdiran 4 Saldirgan Tutuklandi
Olay, 13 Ocak tarihinde saat 01.00 siralarinda Gazipasa’da meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Çaybasi olarak bilinen mevkide faaliyet gösteren gazinoya 07 UZ 813 plakali siyah renkli bir araçtan ates açildigi ihbari polis ekiplerini harekete geçirdi. Olay yerine gitmek için yola çikan ekipler, yol üzerinde süpheli araçla karsilasti. Ekiplerin dur ihtarina uymayan sahislar, D-400 Karayolu’na çikip Alanya istikametine dogru kaçmaya basladi.

Gazipasa Ilçe Emniyet Müdürlügü ekipleri sahislarin yakalanmasi için, Ilçe Jandarma Komutanligi ve Gazipasa Bölge Trafik Denetleme Istasyon Amirligi ekiplerinden takviye destek istedi.

Içinde polislerin bulundugu otomobile 5 kursun isabet etti

Kaçan otomobil, polis ekipleri tarafindan Kahyalar Mahallesi’nde önü kesilerek durduruldu. Bu sirada araci geri vitese alan sürücü, geri manevra yapip Ilçe Emniyet Müdürlügüne ait trafik aracina çarpti. Ayni araçta bulunan Sükrü Y. isimli sahis otomobilden inip, yayan olarak kaçti. Polisten kaçamayacagini anlayan otomobildeki sahislardan biri silahina sarildi. Polislere defalarca ates eden sahsin silahindan çikan 5 kursun, Gazipasa Bölge Trafik Denetleme Istasyon Amirligine ait araca isabet etti. Saldirinin ardindan çikan çatismada ölen ya da yaralanan olmazken, sürücü; bir lastigi ekipler tarafindan ates edilerek patlatilan otomobille olay yerinden kaçmayi basardi. Araçtan inip yaya olarak kaçmaya çalisan Sükrü Y. isimli sahis ise ekipler tarafindan kisa sürede yakalanarak gözaltina alindi.

Kaçan sahislarin pesine düsen polis, Harçbel mevkiinde Hakan A. ve Süleyman Ö. isimli sahislarla birlikte araci almayi basardi. Otomobilde bulunan ve Talip Ö. oldugu tespit edilen sahis ise araç durdugu esnada olay yerinden yayan sekilde kaçti. Polis ve jandarma ekipleri kaçan sahsin yakalanmasi için çalisma baslatti. Yasanan olayin ardindan jandarma ve polis olay yeri inceleme ekipleri, olayin yasandigi bölgede ve araçta inceleme yapti.

Önce 3’ü tutuklandi

Gazipasa Ilçe Jandarma Komutanligi ekipleri, olayla ilgili olarak Sükrü Y., Hakan A. ve Süleyman Ö.’yü gözaltina aldi. Hastanede saglik kontrollünden geçirilen sahislar, karakoldaki islemlerinin ardindan cuma günü Gazipasa Adliyesine sevk edildi. Burada hakim karsisina çikan Sükrü Y., Hakan A. ve Süleyman Ö. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Kaçan sahis da yakalanarak cezaevine gönderildi

Polis ve jandarma ekipleri, araçta bulunan ve kaçmayi basaran Talip Ö.’yü yakalamak için çalismalarini derinlestirdi. Ekipler tarafindan cuma günü aksam saatlerinde Demirtas’ta yakalandigi ögrenilen Talip Ö. ayni gün Gazipasa’ya getirildi.

Cumartesi günü saglik kontrolünden geçirilen ve Gazipasa Adliyesine sevk edilen Talip Ö. de çikarildigi mahkemece tutuklanarak Alanya L Tipi Açik ve Kapali Ceza Infaz Kurumuna teslim edildi.
Kaynak: İHA