Usta Sanatçilar Ve Ögrenciler Sahnede Düet Yapti

Milli Egitim Bakani Mahmut Özer’in himayesinde gerçeklestirilen "Birlikte Söylüyoruz" projesi çerçevesinde Adiyaman Sehit Fatih Dogan Güzel Sanatlar Lisesi ögrencileri ile Türk sanat müziginin usta isimleri ayni sahnede bulustu.

Usta Sanatçilar Ve Ögrenciler Sahnede Düet Yapti
Türkiye Petrolleri Konferans Salonu’nda düzenlen etkinlige, Adiyaman Valisi Mahmut Çuhadar, Il Milli Egitim Müdürü Ramazan Asci, okul ögrencileri, veliler ve ögretmenler katildi.

Adiyaman Sehit Fatih Dogan Güzel Sanatlar Lisesi ögrencilerinin Türk sanat müzigi sanatçilariyla birlikte yaptiklari düet izleyicinin büyük begenisini topladi.

Konserde Aylin Sengül Tasçi, Eda Karaytug, Melihat Gülses, Münip Utandi, Neval Güleç, Sennur Dinleyen ve Umut Akyürek gibi Türk sanat müziginin dev sesleri yer aldi.

Sanat Yönetmenligini Ses Sanatçisi Doç. Dr. Aylin Sengün Tasçi’nin üstlendigi "Birlikte Söylüyoruz" etkinliginde Adiyaman Sehit Fatih Dogan Güzel Sanatlar Lisesi ögrencileri, Türk sanat müziginin dev sesleriyle birlikte birbirinden güzel eserlerden olusan repertuari seslendirdi.

Burada konusan Ses Sanatçisi Doç. Dr. Aylin Sengün Tasçi, “Bakanimiz Mahmut Özer’in vizyonuyla baslatilan bu güzel projenin basinda olmak, parçasi olmak benim için çok büyük bir mutluluk. Biz bu çalismayi yaparken Türkiye’nin bir çok iline ugramayi hedef haline getirdik. Dogu’ya, Bati’ya, Kuzey’e, Güney’e, her tarafa ulasacagiz dedik. Dogu’daki ilk duragimiz Adiyaman oldu. Projemizin amaci sanati usta tecrübeli sanatçilar tarafindan yeni yetismekte olan gençlere ifade edilmesi. Bu amaçla güzel sanatlar liseleri basta olmak üzere birçok lisedeki yetenekli ögrencilerimizi çok degerli sanatçilarimizla bir araya getirdik. Her bir eseri bir usta sanatçi bir ögrenciyle paylasarak birlikte okuyor” dedi.

Daha sonra konusan Ses Sanatçisi Melihat Gülses, “Harika bir proje, bunun için Bakanimiz Mahmut Özer’e gönülden tesekkürlerimi iletiyoruz. Biz sanatkarlarinda böyle bir projede yer almasi hepimiz için çok kiymetli. Çocuklarimizla Adiyaman’da ve baska birçok ilde beraber sarkilar söylememiz dünyanin en kiymetli duygusudur bizler için” seklinde konustu.

Usta sanatçilarla sahne alan lise ögrencilerinden Cemre Irmak Saraldi, “Hepimiz gerçekten çok heyecanliyiz. Çok mutluyuz genel anlamda. Heyecanimiz var dedigim gibi. Ilk defa sanatçilarla beraber olacagiz, sahne atmosferini ilk defa tadiyoruz. Provalarimiz oldu sadece, onun disinda hepimiz yeniyiz” sözlerini kullandi.

Usta sanatçilarla sahne alan lise ögrencilerinden Enes Kizil ise, “Ilk defa sahne aliyoruz. Çok güzel bir atmosfer, degisik bir atmosfer var. Heyecanliyiz hepimiz” diye konustu.

Kaynak: İHA