Tümörden Kurtuldu, Yasamina Geri Döndü

Zonguldak’in Eregli ilçesinde 10 yasindaki köpek, bacaginda çikan tümörden dolayi ameliyata alindi.

Tümörden Kurtuldu, Yasamina Geri Döndü
Ilçeye bagli Daglica köyünde yasayan 10 yasindaki köpegin bacaginda tümör çikti. Sahibinin maddi yetersizliklerden dolayi köpegini tedavi ettiremedigi ögrenildi. Ilçede faaliyet gösteren veteriner hekim Hüseyin Demircan, tedavi için köyleri gezdigi esnada bacaginda tümör olusan köpegi görüp klinige götürerek tedavi altina aldi. Yapilan tedavinin ardindan köpegin bacaginda büyük bir tümör kitlesi ve yara olustugu tespit edildi. En kisa sürede ameliyata alinan köpegin basarili bir ameliyat geçirdigi ve saglik durumunun iyi oldugu ögrenildi.

Köpegin durumunun gayet iyi oldugunu söyleyen Veteriner Hekim Neslihan Yazici, "Klinik sahibimiz Hüseyin Demircan köylere gittiginde bu köpegimizi, bu canimizi görüyor. Zaten büyük ve açilmis bir tümördü ve bir kismi patlamisti. Çok fazla açik ve pis bir yarasi vardi. Sahibi ile görüstügümüzde, ekonomik sartlardan dolayi maalesef bu tümörü aldiramadigini dile getirdi. Hüseyin Bey de bu duruma çok üzüldügü için klinige getirmek istedi. Klinikte herhangi maddi bir beklenti olmadan ameliyatini gerçeklestirdik. Ayni zamanda da testisinde de büyük bir kitle vardi ve kisirlastirma islemini gerçeklestirdik. Uyanmis, saglikli bir sekilde evine teslim etmis olduk. Insallah güle oynaya geçirdigi zamanlari da görmeyi bekliyoruz" dedi.



"Bir hafta sonra kendi hayatina kaldigi yerden devam edebilecek"

Ameliyatin dün yapildigini belirten Yazici, "Anesteziden uyandiktan sonra sahibine teslim ettik. Su anda antibiyotik kullanimi ve yara bakimi seklinde tedavisi devam ediyor. Bir hafta sonra dikislerini alma islemini yapacagiz, yarasini kontrol edecegiz ve bir hafta sonra kendi hayatina kaldigi yerden devam edebilecek. Su anda tümörün tamamini aldigimiz için tekrardan olusacagini düsünmüyoruz ama patoloji raporu gelmeden de ve tümörün kötü huylu mu yoksa iyi huylu mu oldugunu bilmeden bu konu hakkinda yorum yapmak da biraz zor. 10 yasinda kisirlasmamis bir köpek oldugu için, maalesef bir süre sonra kisirlasmayan hayvanlarda testislerde anomaliler yada tümörel olusumlar olusabiliyor. Yine testisinden de bir kesiti patoloji laboratuvarina gönderdik, onun sonucu da gelmeden tam net bir sey söyleyemiyoruz" diye konustu.

Kaynak: İHA