Tarim Akademisi Genç Çiftçilerin Yetismesine Ön Ayak Olacak

Düzce Belediyesi, bünyesinde kurdugu Tarim Akademisi tarim ögrencilerine uygulama alani saglayacak.

Tarim Akademisi Genç Çiftçilerin Yetismesine Ön Ayak Olacak
Düzce Belediye Baskani Dr. Faruk Özlü’nün öncülügünde hazirlanan modern tarim çalismalari, Mergiç Mahallesi’nde bulunan 121 dönümlük alanin tarimsal kalkinma merkezi olarak düzenlenmesi ile baslamisti. Alanda dezavantajli kadinlarin istihdam edilmesi ve tibbi aromatik bitkilerin yetistirilmesi devam ederken tarim sektörüne destek saglanmasi ve genç çiftçilerin tesvik edilmesi konusunda önemli bir mesafe kat edildi. Vali Cevdet Atay ve Belediye Baskani Dr. Faruk Özlü Milli Egitim Müdürlügü için hazirlanan tarimsal is birligi protokolünün imzalarini attilar.

Düzce’de bünyesinde Tarim Bölümü de barindiran Ibn-i Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ögrencilerinin 121 dönümlük tarimsal kalkinma merkezinden faydalanmasi amaciyla hazirlanan protokolle ögrenciler ilk etapta 3 yil boyunca uygulamali egitim alma firsati bulacak. Protokole taraf olan Düzce Belediyesi, Milli Egitim Müdürlügü, Ibn-i Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile BELTUR A.S. protokolde yer alan yükümlülükleri ögrencilerin tarimsal faaliyetlerle ugrasmasini ve hasat edilen ürünlerin pazarlanmasi konusunda destek saglayacak.

“Genç çiftçiler bizi stratejik alanda öne tasiyacak”

Baskan Özlü, Türkiye’de tarim potansiyelinin gelistirilmesi ve genç çiftçilerin desteklenmesi açisindan yapilan çalismayi çok önemsedigini belirterek “121 dönümlük bir alani tarimsal faaliyetler ve üretim, hatta pazarlama çalismalarimiza dahil ettik. Simdi daha önemli bir ise imza atiyoruz. Lisede tarim bölümünde egitim alan gençlerimize bir uygulama alani kazandiriyoruz. Alanda çocuklarimizin ihtiyaci olan tohum, fidan, araç, gereç ve ekipman konusunda ne gerekiyorsa yapacagiz. Tarim ülkemizin en önemli 5 stratejik ihtiyacindan birisidir. Buna destek saglamak bizim için gurur ve mutluluk vericidir. Valimiz basta olmak üzere tüm taraflara bu protokol vesilesiyle tesekkür ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA