Kusadasi'nda 70 Bin Ton Evsel Atik Toplandi

Kusadasi Belediyesi Temizlik Isleri Müdürlügü tarafindan 2022 yili boyunca kent genelinden 70 bin 414 ton evsel atik ile 2 bin 643 ton ambalaj atigi toplanarak depolama ve ayristirma alanlarina götürüldü.

Kusadasi'nda 70 Bin Ton Evsel Atik Toplandi


Kusadasi Belediyesi Temizlik Isleri Müdürlügü, daha temiz bir çevre için yürüttügü çalismalara 2022 yilinda da devam etti. 7 gün 24 saat esasina göre 3 vardiya halinde çalisan ekipler tarafindan Kusadasi’nin 23 mahallesinde bulunan 5 bin 678 çöp toplama ekipmanindan 70 bin 414 ton evsel atik toplanarak düzenli depolama alanina götürüldü.

Geri dönüsüm çalismalarina da büyük bir titizlikle devam eden Kusadasi Belediyesi Temizlik Isleri Müdürlügü, kent genelinde bulunan 305 adet ambalaj atigi toplama kafesinden 2 bin 643 ton ambalaj atigi toplayarak Ambalaj Atiklari Toplama ve Ayirma Tesisi’ne gönderdi. Geri dönüstürülebilir atiklar Kusadasi Belediyesi Ambalaj Atigi Toplama ve Ayirma Tesisi’nde türlerine göre ayristirilarak ekonomiye kazandirildi. Kusadasi Belediyesi Temizlik Isleri Müdürlügü ekipleri 2022 yili içerisinde 145 ton bitkisel atik yag, 107 ton tekstil atigi ile 950 kilogram atik pil topladi. Atik biriktirme noktalari, belediye hizmet binalari ve muhtarlik binalarindan alinan pil ve bitkisel yag atiklari geri dönüstürülmek üzere ilgili firmalara gönderildi. Kusadasi Belediyesi Temizlik Isleri Müdürlügü, 2022 yilinda ayrica atik alim araci ile her ayin belirli günlerinde evlerde biriken mobilya gibi iri hacimli ve zararli atiklari toplayarak geri dönüstürülmek üzere yetkili firmalara göndermeye basladi.



Toplum sagligini korumak amaciyla kentin farkli noktalarinda her gün araliksiz dezenfeksiyon ve hijyen çalismasi yürüten Temizlik Isleri Müdürlügü ekipleri, bir yandan da haserelere karsi vektörel mücadele etmeyi sürdürdü. Ilaçlama birimi personeli 2022 yili içerisinde kent genelindeki fosseptikler, rögarlar, bos havuzlar, atik su aritmalari, bina altlari, su birikintileri, kanallar ve yagmur suyu mazgallarinda 15 bin 290 ilaçlama faaliyeti gerçeklestirdi. Ayrica ekipler daha önce ilaçlama yapilmamis olan daglik bölgelerde de bu yil 3 farkli koldan altisarli gruplar halinde ilaçlama çalismasi yaparak kentte ilaçlanmayan bölge birakmadilar.
Kaynak: İHA