Klima Tamiri Kavgasi Bir Aileyi Perisan Etti

Adana’da klima tamiri nedeniyle çikan kavgada öldürülen Ibrahim Koga’nin esi de engelli kalinca aile 4 çocukla perisan oldu. Kovasi ölen ve 4 çocugu bulunan Hayat Koga, ”Bir klima yüzünden ailem perisan oldu ben yatalak kaldim” diyerek gözyasi döktü.

Klima Tamiri Kavgasi Bir Aileyi Perisan Etti
Olay, merkez Seyhan ilçesi Denizli Mahallesi’nde 19 Ocak 2022’de meydana geldi. Iddiaya göre, Ibrahim Koga (45) evindeki klimasi bozulunca tamirat için ayni mahallede oturan Murat T’yi çagirdi. Eve gelen Murat T’nin (28) tamirini yaptigi klimadaki ariza devam edince Koga, bu kez de servis ekibi çagirdi. Servis elemanlari klimada bir parçanin eksik oldugunu söyledi.

Koga ise Murat T’ye "Klimamdan malzeme çalmissin" diye tepki gösterdi.

Olaydan bir gün sonra Murat T., kebap yemek için Ibrahim Koga’nin evinin bulundugu sokaga gitti. Burada karsilastigi Koga ailesiyle tartismaya baslayan Murat T., belindeki tabancayi çikarip ates etti. Silahtan çikan kursunlar Ibrahim Koga’nin gögsüne, esi Hayat Koga (45) ile oglu Sehmuzcan Koga’nin (18) ise bacaklarina isabet etti. Koga ailesi kanlar içerisinde yere yigilirken, zanli Murat T. ise olay yerinden kaçti. Çevredekilerin ihbari üzerine olay yerine çok sayida polis ve saglik ekibi sevk edildi. Saglik görevlileri, ilk müdahalelerini yaptigi yaralilardan Ibrahim ile esi Hayat Koga’yi ambulansla Seyhan Devlet Hastanesi’ne, Sehmuzcan Koga’yi ise Adana Sehir Egitim ve Arastirma Hastanesi’ne götürdü. Olayla ilgili çalisma yapan Cinayet Büro Amirligi ekipleri, Murat T.’yi evine yapilan baskinda yakaladi. Islemlerinin ardindan adliyeye sevk edilen Murat T., çikarildigi mahkemece tutuklandi. Yaralilardan Hayat Koga ile oglu Sehmuzcan Koga taburcu edilirken, Ibrahim Koga tedavi gördügü hastanede hayatini kaybetti. Sanik Murat T. ise müebbet hapis cezasi istemiyle yargilanmaya basladi.

Olaydan sonra diz kapagindan yaralandigi için yatalak kalan Hayat Koga, bir klima yüzünden hayatlarinin karardigini belirterek, “Her sey bir klimayla basladi.

Klima tamir ettirmek istedik ancak tamirci kocami öldürdü, beni sakat birakti çocuklarimi yaraladi. Simdi kocam yok ben yatalak kaldim. Bütün ailem perisan oldu. 4 çocukla basbasa kaldim. Evde çalisanim yok. Çok perisan olduk. Klimaci bizim hayatimizi bitirdi. Simdi mahkemede bir de bizi suçluyor. Ben onun en agir cezayi almasini istiyorum. Maddi olarak çok zor durumdayiz” diyerek gözyaslarina boguldu.
Kaynak: İHA