Görme Engelli Emekli Imamin Umre Hayalini Meslektaslari Gerçeklestirdi

Amasya’da yasayan görme engelli emekli imam Mehmet Irmak, Amasya Müftülügü çalisanlari ve Amasya Din Görevlileri Dernegi’nin kendi aralarinda para toplayip sagladiklari destekle umreye giderek hayalini gerçeklestirdi.

Görme Engelli Emekli Imamin Umre Hayalini Meslektaslari Gerçeklestirdi
22 yasinda geçirdigi trafik kazasinda görme kabiliyetini kaybeden Mehmet Irmak, 10 yil Kayseri’de din görevlisi olarak görev yaptiktan sonra malulen emekli olup Amasya’ya yerlesti. Gençliginden bu yana tek hayali fotograflarini gördügü Mekke ve kutsal topraklara gitmek olan 42 yasindaki Irmak’in bu dilegini ögrenen Amasya Müftülügü çalisanlari ve Amasya Din Görevlileri Dernegi üyeleri aralarinda para topladi. Umre basvurusunun yapildigini Amasya Müftüsü Durmus Ayvaz’dan ögrenen evli ve 2 çocuk babasi Irmak’i sevinç sardi.

Imam Hatip Lisesi’nde ögrenim gördügü dönemde umreye gitmek istedigini ancak maddi durumlarinin elverisli olmadigini anlatan Irmak, “Mekke’nin fotograflarini görünce içimize bir ask dogmustu. Sonra görev yaparken görme engelli oldugumuz için görevli gidemedik. Sag olsun müftü beyimizin ve meslektaslarimin destegiyle bu yolculuga çikacagim” dedi.

Irmak ve beraberindekileri dualarla yolcu eden Müftü Ayvaz, "Arkadaslarimizin hem meslektaslarina karsi ahde vefa sergilemesi, ayni zamanda bir hassasiyetin, engelli olan kardesimize karsi duyarliligi göstermemizden dolayi memnunum” diye konustu.

Ayvaz, “Bu güzelligi gerçeklestiren meslektaslarima, din görevlileri dernegimize, baskanina, ekibine cani gönülden tesekkür ediyorum. Güle güle gitsin, güle güle gelsin, bol bol dua etsin” seklinde konustu.

Kaynak: İHA