Emniyette Sorgusu Tamamlanan Hazni Gölge Adliyeye Sevk Edildi

Beyoglu Istiklal Caddesi’nde meydana gelen bombali saldiriyi gerçeklestiren PKK/YPG’li hücrenin kilit isimlerinden Bilal Hassan’i kanli eylemin ardindan yurt disina kaçmasina yardim eden Hazni Gölge, önceki gün Bulgaristan güvenlik birimleri tarafindan yakalandiktan sonra Türkiye’ye teslim edilmisti. Istanbul Il Emniyet Müdürlügü Terörle Mücadele Müdürlügü’nde sorgusu tamamlanan Gölge bu sabah saglik kontrolünden geçirildikten sonra Adliyeye sevk edildi.

Içisleri Bakani Süleyman Soylu, katildigi bir televizyon programinda gündeme dair bir dizi degerlendirmede bulunmus, 13 Kasim 2022’de meydana gelen hain terör saldirisina iliskin kritik bir ismin Bulgaristan’da yakalandigini açiklamisti. Soylu, eylemin kilit isimlerinden PKK/YPG mensubu Bilal Hassan’nin Edirne’den yurt disina kaçisini saglayan faille ilgili “Istiklal Caddesi’ndeki patlamayi planlayan Bilal Hassan’i Edirne’den yurt disina kaçiran Hazni Gölge’nin Bulgaristan’da oldugunu tespit ettik. Bulgaristan’a bildirdik, onu bu aksam saat 18.00 sularinda Edirne’den bize teslim ettiler” seklinde ifadeler kullanmisti.

Güvenlik ve istihbarat birimlerince yapilan çalismalarda, eylemin firari faili olan Bilal Hassan’nin Bulgaristan’a illegal geçisini sagladigi degerlendirilen Hazni Gölge’nin, 15 Kasim 2022 tarihinde Edirne üzerinden yurt disina çikis yaptigi tespit edildi. Süphelinin izini süren Türk polisi, failin saklandigi yeri ve konakladigi oteli Bulgar güvenlik güçlerine aktardi. Türk ve Bulgaristan emniyet birimlerinin ortak operasyonu ile önceki gün yakalanan Hazni Gölge, Türkiye’ye teslim edilmisti. Terörle Mücadele Sube Müdürlügü görevlilerince teslim alinan Gölge, önceki gün Istanbul’a getirilmisti. Emniyet Müdürlügü’nde sorgusu tamamlanan Gölge, bu sabah Bayrampasa Devlet Hastanesi’nde saglik kontrolünden geçirildikten sonra Adliyeye sevk edildi.
Kaynak: İHA