Akdeniz Chemson, Ege'nin Ihracat Yildizlari Arasinda Yerini Aldi

PVC stabilizatörü ürün grubunda küresel pazar liderlerinden bir olan Akdeniz Chemson, Ege Ihracatçi Birlikleri’nin hazirladigi ‘Ihracatin Yildizlari’ listesinde, 154 milyon dolari asan ihracat tutari ile kimya alaninda en fazla ihracat gerçeklestiren ikinci sirket oldu.

Akdeniz Chemson, Ege'nin Ihracat Yildizlari Arasinda Yerini Aldi


Dünyanin önde gelen PVC stabilizatör üreticilerinden Akdeniz Chemson, Ege Ihracatçi Birlikleri’nin belirledigi ‘Ihracatin Yildizlari’ listesinde, kimya sektöründe faaliyet gösteren firmalar arasinda, 154 milyon 82 bin 841 dolarlik ihracat rakamiyla bu yil da bölgeden en fazla ihracat gerçeklestiren ikinci sirket oldu.

Yapilan açiklamaya göre, son dönemde yatirimlariyla üretim kapasitesini artiran sirket, Avrupa, Türki Cumhuriyetler, Kuzey Afrika, Ortadogu, ABD, Çin, Brezilya ve Avustralya’da faaliyetlerini sürdürüyor. Sirket, halen yaklasik 110 ülkeye satis gerçeklestiriyor. Bu yil 100’üncü kurulus yildönümünü kutlayan Ege Ihracatçi Birlikleri, Akdeniz Chemson’la birlikte toplam 58 firmaya, 2022 yilinda bölgeden gerçeklestirilen 18 milyar 300 milyon dolarlik ihracata katkilarindan dolayi 21 kategoride 61 ödül verdi. Sirket, üretimlerini gerçeklestirdigi Ege Bölgesi’nde güçlü bir oyuncu olmayi sürdürüyor. Sirket hayata geçirdigi yatirimlar ve üretim gücüyle gelecek dönemde de bölgenin gelisimine ve Türkiye ekonomisine katki sunmaya devam edecek.
Kaynak: İHA