73 Yasinda 30 Yildir Sokak Sokak Gezerek Nohut Satiyor

Kahramanmaras’ta 73 yasindaki Osman Beyitler, ilerlemis yasina ragmen 30 yildir sokak sokak gezerek haslanmis nohut satip geçimini sagliyor.

73 Yasinda 30 Yildir Sokak Sokak Gezerek Nohut Satiyor
Kentte 73 yasindaki 6 çocuk babasi Osman Beyitler, geçimini haslanmis nohut satarak sagliyor. Onikisubat ilçesi Osmangazi Mahallesi’nde sabahin erken saatlerinde sokaga çikan Beyitler, seyyar tekerlekli araciyla her gün sokak sokak gezerek haslanmis nohutlarini satiyor. Isini severek yapan Beyitler, ilerlemis yasina ragmen isini severek yaptigini söyledi.



Seyyar tezgahta nohut satarak geçimini sagladigini belirte Osman Beyitler," 30 yildir geçim kaynagim oldu. Bu isi yaparak evimi yaptirdim, çocuklarimi okuttum. Nohutu aksamdan isliyorum, sabah kalktigimda suyunu süzerek, tekrardan yeni su koyarak ocaga koyuyorum ve ise basliyorum. Baharatlarini ise müsterilerin istegine göre hazirliyorum. Birçok kisi beni tanir. Isimi severek yapiyorum. Ömrümün yettigi kadar bu isi yapmaya devam edecegim" dedi.

Sürekli müsterisi olan Cuma Bal ise, "30 senedir nohut satiyor. Herkes kendisini tanir. Mahalle mahalle gezerek satis yapiyor. Nohutu çok güzel yapiyor. Bu nohuttan yemeyen pisman, yiyen sisman olur" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA