Depoda Çikan Yangin Itfaiye Ve Vatandas Seferberligiyle Söndürüldü

Aksaray’da 3 katli apartmanin depo olarak kullanilan son katindaki dairede çikan yangin itfaiye ve vatandaslarin seferberligiyle söndürüldü. Hatali park yapan ve itfaiyenin geçisine engel olan bir araç itfaiye ile vatandaslarin müdahalesiyle bulundugu yerden hareket ettirildi.

Depoda Çikan Yangin Itfaiye Ve Vatandas Seferberligiyle Söndürüldü
Yangin, Zincirli Mahallesi 508. Sokak’ta bulunan 3 katli Yildirim Apartmaninin 3. katinda bulunan dairede çikti. Edilen bilgiye göre, günes enerjisi imalati yapan Adem Aygün’ün (47) depo olarak kullandigi dairede yanan sobadan siçrayan atesin depoda bulunan insaat malzemeleri ve plastik maddelerin üzerine düsmesi sonucu yangin çikti. Sünger ve plastiklerin tutustugu yanginda alevler hizla büyürken dairenin camlarindan çikan dumani gören vatandaslar durumu 112 Acil Çagri Merkezine bildirdi. Ihbar üzerine olay yerine itfaiye ekibi sevk edildi. Olay yerine gelen itfaiye araci hem hatali parklar hem de sokak darligi nedeniyle yangin yerine ulasmakta güçlük çekti. Itfaiye aracindan inen görevliler ve vatandaslar hatali park yapan bir aracin sahibine ulasamayinca tekerlerinden kaldirarak araci itip itfaiye aracinin sokaga girmesini sagladi. Olay yerine geldiginde ise ara sokaktan dönüs yapamayan itfaiye aracini gören vatandaslar itfaiye erleri ile birlikte seferber oldu. Vatandaslarin yardimiyla yanginin oldugu apartmana ulasan itfaiye ekipleri 2’inci katin penceresinden hortum ve söndürme tüpü çekerek yangina müdahale etti. Yapilan müdahalenin ardindan söndürülen yangindan sonra depo olarak kullanilan dairede sogutma çalismalari yapildi.

Depo sahibi Adem Aygün, "Burada malzemelerimiz vardi. Plastik malzemelerimiz, burasi 3 kat yanan yerde az bir 5-10 bin liralik malzememiz vardi. Zararimizin ne kadar oldugunu bilmiyoruz. Itfaiye söndürünce bakacagiz. Borularin üstüne yaptigimiz kaplama vardi. Burayi depo olarak kullaniyorduk" dedi.

Kaynak: İHA