Kilis'te Spor Kompleksi Ile Robotik Kodlama Atölyesi Açildi

Kilis’in Musabeyli ilçesinde yapimi tamamlanan futbol, voleybol, hentbol, basketbol ve bocce spor kompleksi ile 75.Yil Ortaokulu’nda olusturulan Robotik Kodlama Atölyesi’nin açilisi törenle yapildi.

Kilis'te Spor Kompleksi Ile Robotik Kodlama Atölyesi Açildi
Kilis’in Musabeyli ilçesinde yapimi tamamlanan futbol, voleybol, hentbol, basketbol ve bocce spor kompleksi ile Musabeyli 75.Yil Ortaokulu’nda olusturulan 80 metrekare alana sahip, 12 Adet Üst Seviye Egitim Robotu, 3 Adet Drone Yapim Seti, 13 Adet Dizüstü Bilgisayar, 1 Adet 3D Yazici, 12 Adet Ardünyo Set, El Aletleri ve Elektronik Malzemenin bulundugu, ana okulu seviyesinden yas siniri olmaksizin tüm gençlere hitap eden, 24 ögrenci ve 1 ögretmenin rahatlikla kullanabilecegi, her türlü teknolojik imkanlarin kullanildigi Robotik Kodlama Atölyesi’nin açilisi gerçeklesti. Her iki programa Vali Recep Soytürk, Cumhuriyet Bassavcisi Selçuk Akman, Il Özel Idaresi Genel Sekreteri Murat Küçükoglu, mülkü ve idari amirler, siyasi partilerin ilçe temsilcileri, meclis üyeleri, idareciler, ögretmenler, ögrenciler ve vatandaslar katildi.

Saygi Durusu ve Istiklal Marsinin okunmasinin ardindan yatili bölge ortaokulu ögrencileri tarafindan jimnastik gösterisi sergilendi. Senlikçe Baskent Ortaokulu ögrencileri halk oyunlari gösterisi sundu. Ilçe egitim, kültür, sanat ve spor faaliyetlerine desteklerinden dolayi, Metroyol Insaat Anonim Sirketi Yönetim Kurulu Baskani Ferdi Kaçmaz’a plaketi Ilçe Milli Egitim Müdürü Mehmet Kankilinç tarafindan, MEKA Insaat Limited Sirketi Yönetim Kurulu Baskani Metin Kalender’e plaketi Musabeyli Belediye Baskani Ayhan Yilmaz tarafindan takdim edildi. Ögrenciler tarafindan sergilenen dart atislari sonrasi spor kompleksinin açilis kurdelesini Vali Recep Soytürk ve protokol üyeleri tarafindan yapildi. Vali Soytürk protokol üyeler ile açilisi yapilan spor kompleksinde incelemelerde bulunarak ögrencilerin oynadigi bocce oyununa eslik etti.

Açilisin ardindan ise spor kompleksinde okullararasi futbol turnuvasi düzenlendi.

Turnuva, Vali Soytürk’ün ilk düdügü çalmasi ve Bassavci Selçuk Akman’in santra vurusu ile basladi.

Kaynak: İHA