Vali Epcim'den Gazetecilere '10 Ocak' Ziyareti

Bayburt Valisi Cüneyt Epcim, 10 Ocak Çalisan Gazeteciler Günü dolayisiyla Bayburt Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret etti, gazetecilerle bir araya geldi.

Vali Epcim'den Gazetecilere '10 Ocak' Ziyareti
Bayburt Gazeteciler Cemiyeti Baskani Murat Okutmus ve ilde görev yapan basin mensuplarinin hazir bulundugu ziyarette gazetecilerin özel gününü kutlayan Vali Epcim, Bayburt’taki basin mensuplarinin güven veren ve isini çok iyi yapan kisiler oldugunu belirtti.

Bayburt gündemine dair önemli açiklamalarda da bulunan Epcim, Bayburt Özel Idarespor’un ligin ikinci yarisina iyi baslamasi için çalismalari sürdürdüklerini söyledi.

Epcim, 2. Lig’in önemli bir ekonomik gücü gerektirdigini belirterek, bunun kaynagini saglamaya çalistiklarini vurguladi. Epcim, kadroya 5 oyuncu katmak için görüsmelerin sürdügünü ifade ederek, takimin ligde kalmasi için seferber olduklarini kaydetti.

Bayburt’taki yatirimlardan bahseden Epcim, Bayburt-Gümüshane Havalimani’nin terminal binasinin Mayis ayinda hazir hale getirilecegini belirterek, THY’nin uçus rotasina Bayburt-Gümüshane havalimaninin girdigini bildirdi.

Göçmen Geri Gönderme Merkezi’nin insaatinin devam ettigini söyleyen Vali Cüneyt Epcim, Organize Sanayi Bölgesi için önemli yatirimlar yapacak firmalarla sürecin devam ettigini ifade etti.

“Gazetecilik Meslek Yasasi”

Bayburt Gazeteciler Cemiyeti Baskani Murat Okutmus ise, 2023 yilindan beklentilerinin Gazetecilik Meslek Yasasi’nin çikmasi oldugunu söyledi.

Yasa ile meslegin çizgilerinin çizilmesi gerektigini aktaran Okutmus, yasa ile meslegin daha ahlakli bir zemine kavusacagini aktardi.

Okutmus, 212 sayili kanundan sigortasi yatanlarin yipranma payindan yararlanmasi anlaminda düzenleme yapilmasi gerektigini aktararak, Internet Gazeteleri için istenen kosullarin da agirligindan bahsetti. Okutmus, 2023 yilinda bu sorunlarin sona erdigini bir yil olmasi temennisinde bulundu.

Vali Epcim, günün anisina Baskan Okutmus’a çiçek takdim etti. Ziyaret, toplu fotograf çekiminin ardindan son buldu.
Kaynak: İHA