Senegal'de Sehirler Arasi Otobüslerin 23.00-05.00 Arasinda Çalismasi Yasaklandi

Senegal’de 8 Ocak’ta 38 kisinin öldügü otobüs kazasinin ardindan sehirler arasi yolcu ve mal tasiyan otobüslerin 23.00-05.00 saatleri arasinda çalismasi yasaklandi.

Senegal’de 38 kisinin öldügü 8 Ocak’taki otobüs kazasinin ardindan ülke genelinde yeni önlemler alindi. Basbakan Amadou Ba yaptigi açiklamada, sehirler arasi yolcu ve mal tasiyan otobüslerin 23.00-05.00 saatleri arasinda çalismasinin yasaklandigini duyurdu. Ikinci el lastik ithalatinin da yasaklandigini aktaran Ba, yolcu ve mal tasiyan otobüslerde hizin saatte 90 kilometreye sabitlenecegini belirtti.

Açiklanan yeni önlemlerin 72 saat içerisinde uygulamaya gireceginin altini çizen Ba, "Ertelenmemeli, taviz verilmemeli. Vatandaslarimizin can güvenligini saglamak için çikarilan kurallari ihlal edenlere karsi taviz verilmeyecek" dedi.

Senegal’de her yil 700 kisi trafik kazalarinda hayatini kaybediyor. Ülkede 8 Ocak’ta Kaffrine kenti yakinlarinda iki otobüsün çarpismasi sonucu 38 kisinin hayatini kaybetmis, 87 kisi de yaralanmisti. Kazanin ardindan 9 Ocak’ta ülkede 3 günlük yas ilan edilmisti.
Kaynak: İHA