Kisin Vazgeçilmezi Közde Patates Mus'ta Yasatiliyor

Mus’ta uzun kis gecelerinin vazgeçilmezi közde patates gelenegi devem ediyor. Dogal gazin hayatimiza girmesiyle birlikte evlerde artik yapilmayan patates közlemesi, soguk kis gecelerinde tarihi mekanlarda yasatiliyor.

Kisin Vazgeçilmezi Közde Patates Mus'ta Yasatiliyor
Mus’ta geçmis yillarda oldukça yaygin olarak kullanilan soba, bugünlerde yerini dogal gaza ve çesitli isinma araçlarina birakirken, kis aylarinin vazgeçilmez lezzetleri de yok olmayla karsi karsiya kaldi. Mus’ta özel sobalarda yapilan patates közlemesi, soguk kis gecelerinde kent sakinlerine nostalji yasatiyor. Tarihi Yildizli Han’da kurulan kuzineli sobada mese odunu közünde pisen patatesler, soguk aksamlarin vazgeçilmez lezzetleri arasinda yer aliyor. Vatandaslar tarafindan yogun ilgi gören közde patates; üzerine tereyagi, kasar ve çesitli baharatlar serpistirilerek tüketiliyor.

Mus Alparslan Üniversitesinde ögrenim gören Ibrahim Yildirim, patates közleme esliginde sobanin basinda arkadaslari ile sohbet ederek sinav stresini attiklarini ifade ederek, "Sinavimiz vardi bugün. Sinav çikisi arkadaslarla birlikte yeni açilan Yildizli Han’a geldik. Kis aylarinin vazgeçilmezi közde patates ve kestaneyi arkadaslarimizla birlikte tatmaya geldik. Isletme sahibine, patatesleri ve kestaneleri közlememize müsaade ettikleri için tesekkür ederim. Patates ve kestane közleme esliginde arkadaslarimizla birlikte çok güzel sohbetler yaptik. Tarihi dokusu ve dekorasyonu olan Yildizli Han’da geçmisi yadettik" dedi.

Dogal gaz ile birlikte vatandaslarin bazi lezzetlerden mahrum kaldigini belirten isletme sahibi Burak Yüce, "Mekanimizda uzun kis gecelerinin vazgeçilmezi közde patates pisiriyoruz. Önceden hepimizin evlerinde sobalar mevcuttu. Tabii bu zamanla dogal gaza dönüstügü için insanlar bu lezzetten mahrum kaldi. Biz de bu mahrumiyeti gidermek için isletmemizde kuzineli sobaya yer verdik. Insanlara bu lezzeti tattiriyoruz. Patatesi, tereyagi, kasar ve çesitli baharatla harman edip ikram ediyoruz. Gelen müsterilerimiz begeni ile ayriliyor. Talep fazla, bizler de bu ilgiden dolayi mutluyuz" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA