Baskan Pekmezci Gazetecileri Agirladi

Bayburt Belediye Baskani Hükmü Pekmezci “10 Ocak Çalisan Gazeteciler Günü” dolayisiyla Bayburt’ta görevli yerel ve ulusal basin temsilcilerini sabah kahvaltisinda agirladi.

Baskan Pekmezci Gazetecileri Agirladi
Belediyenin Aile Yasam Merkezi’nde gerçeklesen programda basin mensuplarinin 10 Ocak Çalisan Gazeteciler Günü’nü tebrik eden Baskanimiz Pekmezci hos geldiniz diyerek çalismalarinda basari temennisinde bulundu.

Gazetecilerle bir süre sohbet eden Baskan Pekmezci, belediye tarafindan yapilan çalismalar hakkinda bilgiler verdi. Belediye tarafindan yapimi tamamlanan, devam eden ve planlanan çalismalari anlatan Baskan Hükmü Pekmezci 2022 yilinin belediye açisindan basarili bir yil oldugunu söyleyerek “Hedefledigimiz çalismalarin büyük bir bölümünü tamamladik. Sadece 2022 yilindaki yatirimlarimiz hesaplarimiza göre yaklasik 80 Milyon TL.” dedi.

Konusmasinda devam eden çalismalardan da bahseden Baskan Pekmezci, belediyenin sehrin kizil elma projesi olarak gördügü Içme Suyu Sertlik Giderme Tesisi hakkinda bilgiler vererek “Içme Suyu Aritma Sertlik Giderme Tesisimiz 180 Milyon TL’ye ihale edildi. Yaklasik iki aydan beri yer teslimi için gayret sarf ediyoruz. O yeri yapmadan onlarin orayi yapma sansi yoktu. Bu problemi ortadan kaldirma adina iki aydir orada yogun bir çalisma içindeyiz. Hemen hemen tamamlama asamasina geldik. Insallah bu ayin 20 sinde yer teslimi yapilacak. Baharla birlikte insaati baslayacak ve Bayburt halki önümüzdeki zaman diliminde artik musluklarindan akan suyu rahatlikla kullanacak. Bir baska yatirimimiz son asamada olan Kavurma Sucuk ve Pastirma Üretim Et Entegre Tesisi. Bu tesis için suana kadar 10 Milyon 604 Bin TL harcama yaptik. Bitme asamasinda. Insallah buda bittigi zaman Bayburt Belediyesi’nin Kavurma Sucuk ve Pastirma Üretim Tesisi ile Yöresel Ürünler ve Tursu Üretim Fabrikasi olmak üzere iki ayri üretim yapan tesisi olacak. Hem Bayburt insanina istihdam hem de sehrimize ekonomik anlamda bir girdi saglayacak sekle getirmek istiyoruz.“ ifadelerini kulandi.

Açiklamalarina planlanan projeleri anlatarak devam eden Baskan Pekmezci, konusmasini sosyal ve kültürel faaliyetler ile sürdürerek amatör spor kulüplerine, Bayburtspor’a ve ihtiyaç sahiplerine ayni ve nakdi yardim yapildigini belirtti ve bütün bu çalismalar sonucunda SONAR Arastirma Sirketi tarafindan 2021 ve 2022 yillarinda yapilan anket çalismasinda iki yil üst üste 51 Il Belediyesi arasinda çalismalari en çok begenilen 4. Belediye Baskani olduklarini söyledi.



Konusmasinin son kisminda belediye tarafindan yapilan çalismalarin yerel ve ulusal basin yayin organlarinda çokça yer aldigini ifade eden Baskan Pekmezci, “Bütün bu çalismalarimizin duyurulmasi yönünde Basin Yayin Birimimiz tarafindan yapilan haberler ve sosyal medya paylasimlari haber analiz ve raporlama sistemi Haber Metre isimli site tarafindan açiklanan 2022 yili raporunda Belediye Baskani olarak zatim ve Bayburt Belediyesi 6.014 adet haber kaynaginda toplamda 146, 749 haber ve 268 Milyon 850 Bin 384 adet okunma sayisi ile listenin en üst siralarinda yer aldik. Bunu da gururla belirtmek istiyorum.” diye konustu.

Bayburt Gazeteciler Cemiyeti Baskani Murat Okutmus ise, cemiyetin kurucu üyesi olan Baskan Hükmü Pekmezci’nin her zaman basin mensuplarinin yaninda oldugunu belirterek, Bayburt’a katmis oldugu tüm hizmetlerden dolayi Baskan Pekmezci’ye tesekkür etti.

Program soru cevap kisminin ardindan Baskan Pekmezci’nin basin mensuplarina nostaljik radyo armagan etmesi sonrasi hatira fotografi çekilmesi ile sona erdi.

Programa Belediye Baskani Hükmü Pekmezci, Belediye Baskan Yardimcilari Süreyya Türkmenli ile Nesimuttin Selçuk, Bayburt Gazeteciler Cemiyeti Baskani Murat Okutmus, Gazeteciler Cemiyeti Onursal Baskani Sadik Yavuz, Küresel Gazeteciler Konseyi Bayburt Il Temsilcisi Yasar Yildiz, Basin Yayin ve Halkla Iliskiler Müdürü Emre Kiki ve Bayburt’ta görevli yerel ve ulusal basin temsilcileri katildi.

Kaynak: İHA