Baskan Kibar Açiklamasi '2023, Yatirimlar Ile Fatsa'nin Yili Olacak'

Ordu’nun Fatsa Belediye Baskani Ibrahim Etem Kibar, 4 yillik hizmet süreçlerinde ilçenin çok sayida kronik sorunlarinin çözüldügünü belirterek, “Insallah 2023, ilçemizin yatirim yili olacak. Vatandaslarimizin bekledikleri projeleri bu yil içerisinde baslatacagiz” dedi.

Baskan Kibar Açiklamasi '2023, Yatirimlar Ile Fatsa'nin Yili Olacak'


Fatsa Belediye Baskani Ibrahim Etem Kibar, 10 Ocak Çalisan Gazeteciler Günü dolayisiyla düzenlenen programda basin mensuplari ile bir araya geldi. Fatsa Belediyesi Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen programda Baskan Kibar, basin mensuplari ile görüstükten sonra açiklamalarda bulundu.

“Uzun yillarin en büyük problemlerinin çözüldügü bir dönemdeyiz, 2023 Fatsa’nin yili olacak”

Belediye Baskani Ibrahim Etem Kibar, yapilan yatirimlar ile Fatsa’nin bir gelisim ve dönüsüm içerisinde oldugunu belirtti.

Fatsa’nin, son 4 yillik gelisme sürecinde çok sayida kronik sorununu ortadan kaldirdiklarini kaydeden Baskan Kibar, “Altyapi yatirimlari ile sehirde belki de uzun yillarin en büyük problemlerinin çözüldügü bir dönemdeyiz. Kurum koordinasyonumuz sayesinde sehrimiz gerçekten hizli bir sekilde gelisim sagliyor. Bu gelismelerin artik altyapidan çiktigi ve üstyapida birçok yasam alanini hizmete girecegi bir döneme giriyoruz. 2023 yili bu baglamda gerçekten ilçemizin yili olacak” dedi.



“Vatandaslarimizin en büyük taleplerinin temellerini atacagiz”

Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanligi’ndan tahsisini almaya çalistiklari Millet Bahçesi projesinin, kisa bir süre içerisinde temellerini atacaklarini kaydeden Fatsa Belediye Baskani Ibrahim Etem Kibar, “Ayni zamanda Çerkezler Tepesi Mesire Alani olarak tabir etmis oldugumuz, Kültür ve Turizm Bakanligi ile Tarim ve Orman Bakanligi’ndan tahsisini almis oldugumuz Çerkezler Tepesi Mesire Alani’nin da temellerini subat-mart ayilari içerisinde atmis olacagiz. Vatandaslarimizin en büyük taleplerinden bir tanesi olan, Dolunay Mahallesi’nden Fatsa sehir merkezine kadar uzanacak olan bir yürüyüs yolunun da bu yil temellerini atmayi hedefliyoruz” seklinde konustu.



Kentte eksikligi hissedilen oto galericiler sitesinin temellerini de bu yil içerisinde atmayi hedeflediklerini ve çalismalarin devam ettigini kaydeden Baskan Kibar, diger projeler ile ilgili sunlari söyledi: “Kapali Pazar alanimiz Ordu Büyüksehir Belediyemizin öncülügünde sehrimizdeki en önemli ve büyük projelerden birisiydi. Bunun hizmete girmis olmasi gerçekten pazarci esnafimizin yüzünü güldürdügü gibi yine ayni zamanda da sehrimizdeki vatandaslarimizi da memnun etti. 2023 insallah Fatsa’mizin yili olacak.”

"Ilçemizi ayni zamanda spor sehri yapmayi hedefliyoruz, bu anlamda 120 milyon TL’nin üzerinde yatirim yapildi"

Spora ciddi önem verdiklerini, ilçede gençlerin gelecegine dönük adimlarin atildigini kaydeden Baskan Kibar, "Spor ve gençlik sehri Fatsa’miza 120 milyon TL üzerinde yatirim yaptik, yapmaya da devam ediyoruz. Tüm spor yatirimlarimiz mart ayi itibariyle tamamlanmis olacak. Gençlik ve Spor Bakanligi isbirligiyle hazirlanan projeler çerçevesinde Fatsa’ya 6 adet hali saha, 8 adet basketbol voleybol sahasi, bir adet yari olimpik yüzme havuzu, bir adet il tipi gençlik merkezi, 3 adet tenis kortu ve FIFA standartlarinda 1 adet 500 kisi kapasiteli soyunma odali sentetik ek nizami saha yapiliyor. Ayrica, ilçemizde 1 adet kapali voleybol-basketbol sahasi, 2 adet kapali tenis kortu, 2 adet kapali hali saha ve 1 adet okçuluk kamp alaninin da ihale sürecini tamamladik” ifadelerine yer verdi.

Baskan Kibar ayrica, ilçede yapilan birçok hizmeti vatandaslara ulastirma ve vatandaslarin sorunlarinin kendilerine iletilmesi konusunda basin mensuplarinin önemli bir görev üstlendigini belirterek, tüm basin mensuplarinin 10 Ocak Çalisan Gazeteciler Günü’nü tebrik etti, hayatini kaybeden basin mensuplarina ise Allah’tan rahmet diledi.

Programin sonunda, 10 Ocak Çalisan Gazeteciler Günü anisina gazetecilere hediye takdiminde bulunuldu. Günün anisina çekilen hatira fotograflarinin ardindan program sona erdi.
Kaynak: İHA